SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Dosya Akamete Uğramamalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:45
'O Dosya Akamete Uğramamalı'
A- A+ PAYLAŞ

Alperen Ocakları Malatya İl binası önünde, BBP lideriMuhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kaza dosyasının akamete uğramaması için Malatya’da bulunan 35 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin desteğiyle ortak bir basın bildirisi okundu. Dörtyol’daki Alperen Alperen Ocakları İl binası önünde yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, “25 Mart 2009’da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki çok değerli dava arkadaşımızı şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi ve şüpheler derinleşmişti, dosya bu sayede rayına girmişti. Milletimiz bu karardan sonra bu dosyanın aydınlatılacağı kanaatine varmıştı. Ancak özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ile milletimiz bu dosyanın kapatılacağı inancına kapıldı. Şimdi ise 5 yıldır soruşturma aşamasında kalan 130 klasörden oluşan dosyanın Malatya adliyesinden Kahramanmaraş adliyesine sevk edilmesi, dosyanın el çabukluğuyla ulu orta bir şekilde incelendiği şüphesi taşımaktayız. Dava dosyalarına kısmi olarak takipsizlik kararı verilmesi davayı basite indirgeyip, dosyayı kapatma girişimi kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

“Yetkili ve etkili mercilere iletmek isteriz ki; Rahmetli Liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu sadece Büyük Birlik Partisi'nin, Türk-İslam Ülkücüleri'nin, Alperenler'in lideri değil, Kosova'dan Doğu Türkistan'a, Kırım'dan Filistin'e İslam sancağının dalgalandığı, misyonu itibarıyla tüm mazlum, mahzun İslam ümmetinin ve Türk milletinin huzurunu, bağımsızlığını, müreffeh bir hayat yaşamasını ikame etmek için bu uğurda; ömrünü İ'lay-ı Kelimetullah davasına vakf etmiş şerefli bir evladı ve lideri idi/'Kürdü Türkmeni Alevisi Sünnisi kardeşçe yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum" diyen ve "Aynı kilimin motifleriyiz" vurgusunu Türk siyaseti terminolojisine kabul ettiren, 28 Şubat Post Modern Darbe sürecinde " namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam" diyen bir liderdi. Ebedi hayatı kendisine gaye edinmiş. Bir siyasetçi değil gerçek bir Müslüman devlet adamlarından biri idi. Yaşayışı ve inancı mütevazi idi. Muhsin başkanı sevmeyen bir insanı tasavvur edemiyoruz” diyen Solmazgül, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının akamete uğramasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuki yollardan olayın aydınlatılması için 5 yıl zaman zarfında sabırla, suhuletle tüm vicdani ve tarihi tecrübelerimizle bekledik ancak gelinen nokta ve verilen şuy-u vukuudan beter denilecek olan bu karara rızamız yoktur. Müslüman Türk Milleti ve İslam alemi "Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü" algısını hala yaşamakta iken Malatya'dan kısa bir süre önce Kahramanmaraş'a sevk edilen bu dosyanın fiilen akamete uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yetkili ve etkili mercilere çağrıda bulunuyoruz bu kaza/suikast dosyasının aydınlatılmasını talep ediyoruz. Burada bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri bize şunu gösteriyor ki Muhsin başkanın ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir lider olmadığını tam aksine birleştirici bir lider olduğunu bir kez daha tarihe not düşme adına gerçekleşmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız