SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Dosya Henüz Kapanmadı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:21
'O Dosya Henüz Kapanmadı'
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in 1993'teki ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada zaman aşımı süresi doldu.

Müebbet hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili soruşturmalarda zaman aşımı süresi, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 20 yıl olarak öngörülüyordu. 20 yıllık süre, bugün itibarıyla tamamlandı.

Kanuna göre, soruşturmanın zaman aşımına uğramaması için, ''fail'' olarak bir kişinin ifadesinin alınması, savcılığın iddianame hazırlaması ve mahkemenin de iddianameyi kabul ederek kovuşturma başlatması gerekiyordu.

Ancak Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, henüz ''zaman aşımı nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına'' dair karar yazmadı. Edinilen bilgiler, savcılığın, AİHM'nin bazı kararları çerçevesinde zaman aşımının uygulanıp uygulanmayacağını değerlendirdiği yönünde.

AİHM'nin, bazı başvurularda, insan hayatına karşı işlenen kimi suçlarda zaman aşımının uygulanamayacağına ilişkin kararlar verdiği bildiriliyor.

Bu kararları edinen Savcı Şahin'in, soruşturma dosyasını bu nedenle henüz kapatmadığı belirtiliyor.

Orgeneral Bitlis, Güvercinlik Askeri Havaalanı'ndan 17 Şubat 1993'te kalkan uçağın kısa süre sonra düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız