SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Dünya Tarihini Değiştiren İnsan"

0
Güncellendi - 2017-04-12 02:17:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Siyer Derslerinin 14’üncüsü gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Savaş’ın verdiği derste “Hz. Peygamberin Mekke’deki Tebliğ Faaliyetleri (Davet Yöntemi)” konusu işlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, şube müdürleri ile derslere kayıt yaptırmış olan dinleyiciler katıldı.

Hz. Peygamber’i çok iyi araştırmamız lazım

Dersin başlangıcında Hz. Peygamber ve Mekke Dönemi’ni anlamanın önemine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Savaş, şöyle konuştu:

“Hz.Muhammed (A.S) dünya tarihini değiştiren bir insan. O’nun getirdiği din, 23 yıllık süre içerisinde insanlara ulaştırılmış; bunun başlangıcı da 13 yıllık Mekke Dönemi’dir. Bu süre içerisinde Hz. Peygamber o kadar sağlam bir temel attı ki o temel üzerine Medine’de birden büyüdü. Ve Peygamberimizin vefatından sonra da çeyrek asırda bu din; o günün eski dünyası dediğimiz Asya, Avrupa, Afrika’nın tamamına neredeyse hitap edecek tarzda büyük bir devlet oluverdi. Bunun temeli Mekke dönemidir. Yani biz Mekke dönemini iyi kavrayabilirsek; İslam’ı da Hz. Peygamberi de daha doğru kavrarız. 40 yıllık bir Siyer hocası olarak şunu söyleyebilirim ki biz Peygamberimizi anlamıyoruz. Anlasak şu andaki durumumuz böyle olmaz. Dünya üzerinde 1.5 milyardan fazla Müslüman varız ama halimizi görüyorsunuz. Demek ki bir sıkıntımız var. Yani hem Resulallah’ı hem İslam’ı anlama ve yorumlamada ve hayata uygulamada ciddi problemlerimiz var. Bunun temeli de Hz. Peygamber’i doğru anlamamamızdan kaynaklanan bir problemdir... Çünkü O’nu doğru anlamazsak Kur’an’ı da doğru anlamıyoruz, İslam’ı da doğru anlamıyoruz. İşin temeli oradadır. O yüzden Hz. Peygamber’i çok iyi araştırmamız lazım, doğru anlamamız lazım. Biz Müslümanlar olarak doğru bilgiyi araştıracağız, doğru bilgiye talip olacağız. Kur’an-ı Kerim bizim vasfımızı şöyle anlatır: Onlar görüşleri dinlerler ama en güzeline tabi olurlar.”

Prof. Savaş, daha sonra Hz. Peygamberin Mekke’deki Tebliğ Faaliyetleri -Davet Yöntemi konusunda detaylı bilgiler aktardı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız