SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O 'Duvar' Can Aldı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ana caddelerin bazı kavşak geçişlerinde "refüj" diye yapılan, ancak gerçekte "sur duvarı gibi" diye nitelendirilen engellerden Sıtmapınarı'nda olanı, farketmeyerek çarpan bir otonun 30 yaşındaki sürücüsünün ölümüne yolaçtı.

"DUVARA" ÇARPTI, ÖLDÜ!..
Edinilen bilgiye göre kaza,Sıtmapınarı kavşağında meydana geldi. 03.30 sıralarında kent merkezinden İstasyon yönüne gitmekte olan Abdullah Yıldız (30) idaresindeki 44 FT 496 plakalı otomobil, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda yolun ortasındaki refüj çarparak durdu. Ön kısmı tamamen hurdaya dönen aracın sürücüsü Abdullah Yıldız olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak öldü. Yıldız'ın Vakıf İşhanı'nda tuhafiyecilik yaptığı bildirildi.

Araç ise olay yerine çağrılan çekici ile otoparka gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İŞARETLER YETERSİZ..
Şehiriçinde Akpınar, PTT önü, Kız Meslek Lisesi, Dörtyol, Sıtmapınarı kavşaklarında, Atatürk ve İnönü Caddeleri üzerine geliş-gidiş yönlerini belirlemek, tali yollara dönüşü engellemek üzere yaptırılan "yüksek" ve "güçlü tahkim edilmiş" refüjün trafik için tehdit oluşturduğu, özellikle geceleri yeterli işaretlendirme olmadığı için farkedilmediği şeklinde şikayetler bulunuyor.

Bu tür düzenlemelerin, "can ve mal kaybına yol açmayacak" bir şekilde, belirleme amacıyla yapılması gerektiğini savunan bazı sürücüler, Malatya'da yapılanların ise tamamen "tehlikeli birer tuzak" şeklinde olduğunu, özellikle akşam ve geceleri büyük tehdit oluşturduğunu savunuyorlar. Sürücüler, "Bu engellerin önlerinde doğru düzgün ve görülebilecek bir şekilde işaretlendirme de yok. Çocuk Trafik Parklarında kullanılan büyüklükte işaretlerle güya belirleme yapılmış, bazılarında o da yok. Bu refüjler, trafiği düzenlemekten çok, yol ortalarına konulmuş birer tuzak gibi.. Hava karardıktan sonra karşıdan ışık düzeni bozuk bir araç geliyorsa ve ışığı gözünüze vuruyorsa, bu engelleri farkedemiyorsunuz. Şehiriçindeki bu tür engeller, can güvenliğini sağlamak için konur, can güvenliğini tehlikeye sokmak için değil. Oysa Malatya'da yapılan refüjler, uçurum kenarlarına yapılması gereken beton perdeler- engelleyiciler gibi.." iddiasında bulunuyorlar.

DİĞER KAZALAR..
Merkez Karahan Köyü Ali Taner Çiftliği mevkiinde de 51 yaşındaki H.A. 02.. 827 plakalı traktör ile tarlayı sürerken, engebeli arazide traktörün devrilmesi sonucu altında kalarak yaşamını yitirdi.

Atatürk Caddesi üzerinde F.K. yönetimindeki 34 AY 5776 plakalı oto ile giderken, bisikletli olarak önüne çıkan 17 yaşındaki M.B.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

Turgut Temelli Caddesinde M.S.E. yönetimindeki plakasız motosikletle, 67 yaşındaki H.A. adlı kadına çarptı ve yaraladı.

Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı civarında A.K. yönetimindeki 06 ZYC 68 plakalı otoya, H.D. yönetimindeki 34 ACG 21 plakalı oto çarptı. Bu aracın arkasından gelen D.Ö. yönetimindeki 46 HK 783 plakalı kamyon 34 plakalı otoya, Ö.T. yönetimindeki 44 EZ 337 plakalı kamyonet ise kamyona arkadan çarptılar. Zincirleme kazada sürücülerden A.K., H.D. ve D.O. hafif yaralandılar.

Mimar Sinan Caddesinde İ.S. yönetimindeki 44 FA plakalı oto ile T.A. yönetimindeki 44 KT 463 plakalı oto çarpıştı, sürücülerin yaralandıkları bildirildi.

MAŞTi Terminali karşısında M.A. yönetimindeki otoyla, yolun karşısına geçmek isteyen 77 yaşındaki N.Y. adlı kadına çarpıp yaraladı.

Fuzuli Caddesi üzerinde Y.A. yönetimindeki 44 FU 400 plakalı kamyonla geri manevra sırasında 56 yaşındaki S.T. adlı kadına çarparak yaraladı. Kazadan sonra olay yerini terkeden kamyon sürücüsünün daha sonra polise teslim olduğu bildirildi.

Sivas yönünden Malatya yönüne gelmekte olan Mehmet Karaçam yönetimindeki 34.. 1390 plakalı oto, Hasançelebi civarında aşırı hız yüzünden virajı alamayarak devrildi. Kazada sürücü ile annesi Melek Karaçam yaralandılar.

Malatya-Kayseri yolu 45. kilometrede, Malatya yönüne gelmekte olan Sahabettin Coşar yönetimindeki 06.. 38 plakalı kamyon, freninin patlaması sonucu yoldan çıktı ve devrildi. Kazada sürücü ile kamyonda bulunan Mehmet Öztürk yaralandı.

Arapgir Çiğnir Köyü Hambaşı mevkiinde de Yılmaz Nurtaç yönetimindeki 06.. 3859 plakalı otomobil, aşırı hız ve yolun mıcırlı olması yüzünden kaza yaptı ve hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız