SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Duyarlı Bir Vatandaş

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:14:48
O Duyarlı Bir Vatandaş
A- A+ PAYLAŞ

Bursa’da örnek bir vatandaş, mahalle mahalle gezerek tek başına şehrin yüzlerce meselesine çare oluyor. 

Özel bir fabrikada boya hazırlama işçisi olarak çalışan Muhammet Kösle, işinden arta kalan zamanlarında Bursa’yı gezerek olumsuzlukları fotoğraflıyor. Tam bir Bursa aşığı olan Kösle, yanında taşıdığı küçük fotoğraf makinesiyle şehrin gözüne çarpan meselelerini fotoğraflayarak bir yerel gazetenin köşesinde yayınlatıyor. 15 yıldır yüzlerce aksaklığın giderilmesine vesile olduğunu söyleyen Kösle, “Ben tam bir Bursa aşığıyım. Günde 10 saat işte çalışıp artan kalan zamanlarımda şehrin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar çektiğim fotoğraflarla yüzlerce aksaklığın giderilmesini sağladım. Benim yaptığım iş gönül işi. Bu işi parayla kimseye yaptıramazsın. Ben yapmış olduğum işten zevk ve mutluluk duyuyorum. Aynı çalışmaları çocuklarım ve iş yerimdeki arkadaşlarımla da paylaşıyorum. Görsel ve yazılı basından sürekli takip ediyoruz. 'Elektrik panosunda açıkta kalan kablodan dolayı çocuk öldü. Pota devrildi, sakat kaldı. Çukura düştü, öldü' şeklinde aileleri yıkan birçok olumsuzluk görmekteyiz. Ben bunları önlediğime inanıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çektiğim fotoğrafları Bursa Hakimiyet gazetesinde Erdal Özyurt'un köşesine gönderiyorum. Göndermiş olduğum fotoğraflar ve açıklamaları şehrin yüzlerce meselesine çare oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız