SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Esnada Kaçmayı Düşünmedik"

0
Güncellendi - 2020-01-27 19:39:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da özel bir hastanenin doğum ünitesinde deprem anında yaşananlar sosyal medyada günün konusu oldu. Doğumu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı ve sağlık ekipleri, o anda kaçmayı düşünmedi ve hem anneyi hem de bebeği koruyarak günün kahramanı oldular.

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8’lik deprem Malatya’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. O anlarda ise özel bir hastanenin doğumhanesinde yaşananlar ortaya çıktı. 

Doğum ekibi, doğumu gerçekleştirdikten sonra depreme yakalandı. Anne ve bebeğini koruyan ekip, o anlarda hem mutluluk hem de korku yaşadı. Sağlık çalışanlarının o anlardaki soğukkanlılığı görüntülere saniye saniye yansıdı. 

Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Dr.Miray Sekkin Eser, o anları şöyle anlattı:

"O gün deprem olduğu akşam bir ailemiz ilk bebeklerini dünyaya getirmek için hastanedeydi. Bende doğum yaptırmak için hastaneye gelmiştim. Çok sevdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz hastamızdı. Asistanım Buket, ebelerimiz Meryem ve Rukiye ile birlikte doğumu gerçekleştirdik. O esnada asistanım çekim yapıyordu. Doğumdan sonra 5 dakika oldu olmadı bu arada deprem yaşandı. İlk başta ses geldi sonrasında ses giderek arttı. Deprem en şiddetli olduğu esnada masalar her yer sallanıyordu. O esnada kaçmayı düşünmedim. Durup ortamın, ekibin ve ailemizin güvenliğini sağlamak istedim. O esnada sakin olmak önemliydi çünkü panik herkesin hayatına mal olabilir. Bebeğin sıkıntıya düşmesine neden olabilirdi. Anneyi kanamalı bir halde bırakmak mümkün değil. Hiçbir doktor arkadaşım böyle bir şey yapmaz. O anda ilk düşündüğünüz şey hastamız oluyor. Anne ve bebeğimiz iyi, toparladılar. Hem mutlu hem de endişeli bir durumdu. O 40 saniye bitmek bilmiyordu" dedi.

“ANNE VE BEBEĞİ KORUMAYA ÇALIŞTIK”

Eser, o anlarda anne ve bebeği korumaya çalıştıklarını ifade ederek, “Deprem uzun sürence anne ve etraftakiler hafiften kıpırdamaya başladılar. Dedim, sakin olun, geçecek dedim,  ben anneyi tuttum, anne yuvarlanmasın, bir yandan da masayı tuttum, elimde de o esnada cerrahi aletlerim vardı. Orada sakin olmalarını ve geçeceğini söyledim.  Ekibi sakinleştirip, anne ve bebeği korumaya çalıştık. Daha önce hiç başıma böyle bir şey gelmedi, Allah kimseye de yaşatmasın. Hakikaten 40 saniyede insanın kafasında bir sürü düşünceler geçiyor. Benimde bir tane evladım var, o esnada onlar da dışarıdaydılar.  Eşim var. Ailem var. Annem var, ailem bir tarafa, bir yandan da orada yeni doğmuş bir bebek var.  O an anlatılmaz yaşanır bence. Çok kolay değil, zordu. Allah’a şükür hepimiz hayattayız. Ailenin ilk bebeği, onlarda çok heyecanlıydı. Çok severek takip ettiğim bir hastamdı.  Onlarında nasibi böyleymiş. Ararsanız denk gelmez deprem öncesi doğum. Herkese de nasip olmuyor. Hastayı mutlu bir şekilde taburcu ettik.  Şuanda ikisi de gayet iyiler. Bir yandan doğum mutluluğu, bir yandan deprem korkusunu birlikte yaşadık. Unutulmaz anılar oldu benim için. Allah’a şükür hepimiz iyiyiz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız