SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Etkinlikte Açılacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ve beraberindeki partililer Battalgazi ilçesinde referandum nedeniyle çalışmalarda bulundu.

Battalgazi Belediyesi'ne yapılan ziyaret esnasında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "İlçemizde şu an 15 milyon TL'lik bir yatırım devam ediyor. İlçemizde Melita'dan Battalgazi'ye Uluslararası Kültür Etkinliği nedeniyle Milli Piyango tarafından Battalgazi'de çekiliş yapılacak. Bu etkinlik ilçemizin tanıtımına önemli bir destek sağlayacak. İlçemize Kapalı Spor Salonu yapılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin de, Battalgazi ilçesine güzel hizmetlerin yapıldığına şahit olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Battalgazi'deki tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması konusunda önemli adımlar atıldı. Atalarımızdan kalan eserlere sahip çıktık. 2-3 yıl önce doğalgazla ilgili tartışmalar yapılıyordu. Şu an Elazığ'ın büyük bir kısmında doğalgaz kullanılamıyor ama artık bizim ilçelerimizde Yeşilyurt ve Battalgazi'de doğalgaz kullanılıyor."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, elektrik hatlarının Battalgazi'de de yer altına alınacağını belirterek şöyle konuştu: "Battalgazi'de kapalı spor salonu yapılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. İlçemizde sokak güzelleştirme projesi tamamlandı. 17 Eylül'deki Melita'dan Battalgazi'ye Uluslararası Kültür Etkinliği kapsamında Milli Piyango çekilişi yapılacak. Karakaya Baraj Gölünden Karahan mevkiine pompa sistemi ile verilecek suyun çiftçiye elektrik yükü getireceği düşüncesi nedeniyle başka projeler üzerinde çalışılmaya başlandı."

Çalık ve beraberindekiler, Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nı gezerek buradaki son çalışmaları inceledi. Kervansaray'ın 17 Eylül'de başlayacak Melita'dan Battalgazi'ye Uluslararası Kültür Etkinliğinde açılacağı belirtildi. Çalık ve Şahin, esnafı tek tek ziyaret etti.

ESNAF ZİYARETİ..
Bu arada Çalık'ın il merkezinde de esnaf ziyaretlerini sürdürdüğü bildirildi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık, 12 Eylül Anayasa Değişikliği Referandumu Gezilerini Sürdürüyor.

AK Parti Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti Malatya Birinci İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Acar, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erdoğan Özpolat, Belediye Meclis üyesi Aziz Gürgeç ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Malatya Akpınar mevkii ve Ayakkabıcılar Çarşısı’nda gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde Anayasa Değişikliği referandumu için vatandaşlardan evet oyu istemeye devam etti.

Hiçbir ayrım yapmadan, en tepedeki iktidar sahipleri ile sokaktaki vatandaşın bağımsız mahkemeler huzurunda, eşit bir şekilde yargılanmasını sağlamak için evet oyu istediklerini anlatan Çalık, tarafsız yargı ve güçlü hukuk devleti ilkelerinin ülkenin istikrar ve refahı için birincil şartlar olduğunu dile getirdi. Bütün diğer unsurların, Türkiye’nin bir hukuk devleti olma işlevini etkin ve kararlı bir biçimde ortaya koyuşunun ardından geldiğini ifade eden Çalık, toplumun güven kavramını yitirişinin, yargıya olan güveninin kaybolmasıyla baş gösterdiğini söyledi.

Öznur Çalık vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında şunları kaydetti : “Çağın koşul ve gerekleri ister istemez insanları birbirine güvensiz kılıyor; eski zamanlar yok ve biz artık kimseye koşulsuz güven duyamıyoruz; bu dünyanın her yerinde bir gerçekliktir. Ancak dünyada bireyler bu güvensizliği; yargıya duydukları güvenle tolere eder ve aşarlar. Yargıya duyulan güveni bu denklemin içinden alırsanız ne olacak? Bizim Anayasa değişikliği ile hedeflediklerimizden biri, yargının bağımsızlığını güçlendirmektir. Anayasa Mahkemesi de açıkladığı gerekçeli kararda, değişikliklerin bu yönde hizmet verdiğini onaylamıştır.” dedi. Vatandaşlara, 12 Eylül’de oylanacak yeni Anayasa paketinin, bugüne kadar getirilen düzenlemelerin tersine sivilleri korumak ve sivil haklarını güçlendirmek için yapıldığını anlatan Çalık, “Malatyalı esnaflarımızı; önce yargı koruyacak sonra biz… Fakat bunun için yargının bir modernizasyon işleminden geçmesi, yenilenmesi gerekiyor. 12 Eylül’de evet oyu vererek; sizleri asıl koruması gerekenlere, koruyacak olanlara güç katacaksınız. Yani kendinizi güçlü kılacaksınız” sözlerini kaydetti.

Öznur Çalık, Ayakkabıcılar Çarşısı’nda da ayakkabıcı esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın, çarşı tamir ve tadilatının bayramdan sonra yapılması talepleri için Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile telefonda görüşen Çalık; tadilatın bayramdan sonra yapılacağı sözünü aldı.
Ziyaret sırasında, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Acar da, vatandaşlara evet yazılı referandum broşürlerini dağıttı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız