SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Filme İnternet Yasağı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:08
O Filme İnternet Yasağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir avukatın başvurusu üzerine, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filmin internet üzerinden yayınlanmasının durdurulmasına hükmetti. 

Avukat Taner Özhan'ın ''Müslümanların Masumiyeti'' isimli filmin yayınlanmasına ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebini içeren dilekçesini görüşen mahkeme heyeti, talebin kısmen kabulüne karar verdi. 

Filmin internet sitelerinde yayınlanmasının durdurulmasına hükmeden mahkeme, filmin basın, yayım ve süreli dağıtımının durdurulması talebini ise hakkaniyete aykırı bir sonuç doğuracağı gerekçesiyle reddetti. 

Avukat Taner Özhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin yayınlanmasına ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğunu söyledi. 

Talebinin, mahkemece kısmen kabul edildiğini dile getiren Özhan, filme yönelik İslam ülkelerindeki protesto gösterilerini samimi bulduğunu ancak bunların amacına ulaşmayan bir mücadele olduğunu savundu. 

Filmi izlediğini dile getiren Özhan, bunun hiçbir sanatsal değeri olmayan, basit ve sadece hakaret etmek için çekildiğini belirtti. Filmin, tüm basın, yayım ve süreli dağıtımıyla internet sitelerinde yayınlanmasının durdurulması talebiyle hukuki yola başvurduğunu kaydeden Özhan, ''Protesto etkili, güçlü olmalı. Attığınız taş yerini bulmalı. Birkaç mahkemeden de bu yönde karar var ama bizimki daha kapsamlı. Tüm internet sitelerini kapsayan bir karar. Bu bir insanın dinine, diyanetine, manevi değerlerine yönelik güzel bir karar oldu. Emsal gösterilerek dava açılabilir'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız