SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Filmi Durdurun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:43:46
A- A+ PAYLAŞ
 
Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz ile basılması ve sahte şeyh Ali Kalkancı’nın kendisini iğfal ettiği iddiasıyla gündeme gelen Fadime Şahin, hayatını “ti”ye alan 1 milyon dolar bütçeli “(Q)üfür” adlı bir sinema filmi çeken yönetmen Gani Rüzgar Şavata’yı mahkemeye verdi.
 
Söz konusu filmde, adının ve görüntüsünün izinsiz olarak kullanıldığını iddia eden Şahin, “Üzerimden reklam yaparak beni zor durumda bıraktı ve telafisi güç zararlara sürükledi” dedi. Şahin, mahkemeden, dava konusu filmin hukuka aykırı olduğunun tespiti isteyerek, gösterilmesinin durdurulması için tedbir talebinde bulundu.
 
28 Şubat sürecinin simgele rinden olan Fadime Şahin, hayatını ‘ti’ye alan (Q)üfür isimli filmden davacı oldu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı Hülya Tekin aracılığıyla ve “yeni ismiyle” başvuran Şahin, dava konusu filmin kendi hayat hikayesini konu aldığını iddia etti. Kendisinden izin alınmadan çekilen filme, adının ve görüntülerinin de yine izinsiz olarak kullanıldığını öne süren Şahin, bu şekilde kişisel ve anayasal haklarının saldırıya uğradığını savundu.
 
Telafisi güç zararlara sürükleniyorum!   
 
Böyle bir filmin çekildiğini basından öğrendiğini iddia eden Şahin, “Bu nedenle telafisi güç zararlara sürüklenmekteyim” dedi. Yönetmen Gani Şavata ile ilgili her türlü şikayet ve tazminat davası hakkını saklı tuttuğunu belirten Şahin, mahkemeden, dava konusu filmin hukuka aykırı olduğunun tespiti isteyerek, gösterilmesinin durdurulması için tedbir talebinde bulundu. Mahkemenin vereceği karar, Şavata’nın “(Q)üfür”ünün kaderini belirleyecek. Fadime Şahin 28 Şubat sürecinde Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz ile basılması ve sahte şeyh Ali Kalkancı’yla ilişkisiyle gündeme gelmişti. Bu olayın hemen ardından mahkemeye başvuran Fadime Şahin, adını değiştirmiş ve gözlerden uzak yaşamayı seçmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız