SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Firma Malatya'nın Öz Malı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, LC WAİKİKİ'ye yönelik suçlamalara tepki göstererek, "İhracatı Malatya'da gerçekleştiren LC WAİKİKİ firmamız bizim öz malımızdır, gururumuzdur, iftiharımızdır" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yaptığı yazılı açıklamada, "Bu ülkenin öz evlatlarının oluşturduğu, ortaklarından büyük bölümünün de ilimizin değerli ailelerinden olduğu TAHA Holdingin, konfeksiyon markası olarak satın aldığı, öz markamız haline getirdiği LC WAİKİKİ ye yönelik, çirkin, mesnetsiz karalama kampanyasını şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların bu ülkenin değerlerine, sermayesine, istihdamına zarar verdiklerini bilmelerini diliyoruz" ifadelerini kaydetti.

LC WAİKİKİ firmasının ihracatını Malatya'dan da yaptığını belirten Erkoç şu ifadeleri aktardı, "Her yıl binlerce insana yardım elini uzatan, yalnızca Malatya'da bin kişinin üzerinde istihdam sağlayan, milyonlarca Dolar ihracatı Malatya'dan gerçekleştiren LC WAİKİKİ firmamız bizim öz malımızdır, gururumuzdur, iftiharımızdır, Malatya konfeksiyonunun okuludur. Vasıfsız gençlerimizin meslek sahibi olduğu bir merkezimizdir. Sahiplerini, değerli hemşehrilerimizi kutluyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her koşulda yanlarında ve destekçileri olduğumuzu bilmelerini istiyoruz."

Kaynağı belirsiz eletronik postalarla, LCW'nin ortakları arasında Leyla Zana'nın da bulunduğunun öne sürüldüğü belirlenmiş, firmanın başvurusu üzerine bu asılsız kampanyayı başlatanların saptanması ve cezalandırılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce araştırma başlatılmıştı.

1985 yılında Fransa’da doğan ve 10 yıl önce Tema Holding şirketlerinden Tema Mağazacılık tarafından tüm hakları satın alınarak Türk markası yapılan LC Waikiki’nin yüzde 97’si Malatyalı Küçük ve Kısacık aileleri ile Safranbolulu Dizdar ailesine ait. Yüzde 7 hissesi ise markanın Fransız yaratıcısı Georgeos Amouyal’da. TEMA Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı ortaklık yapısını web sitelerinden duyurduklarını, iddia edildiği gibi Leyla Zana’nın ortaklığının söz konusu olmadığını söyledi. Mısırlı, "Ticari kaygımız yok. Bunu bir şekilde atlatırız. Bizi üzen ve inciten atılan iftiranın kendisi. Gururumuz kırıldı. Böyle çirkin bir iftiraya maruz kalmak çok kötü. Kimlerin başlattığını kestirebilmek mümkün değil. Rakibiniz ya da eski kızgın bir çalışanınız olabilir. LC Waikiki başarılı, her anlamda perakendede en büyük marka. Başarımızı hazmedemeyen insanlar da olabilir. İlk kez iftiraya uğramıyoruz. Diğerlerinden başımız dik çıktık, ama bu en ağır olanı." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız