SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Firmalar İçin Teşvik Çıkarmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-02-08 02:47:56
A- A+ PAYLAŞ

800 civarında işçi çalıştıran ve bazı önemli markalara da fason üretim yapan 16 konfeksiyon atölyesinin içerisinde faaliyet gösterdiği TEKEL Tütün depolarının üzerinde bulunduğu toplam 82 bin metrekare büyüklüğündeki birbirine komşu 2 ayrı arsanın özelleştirme yoluyla satışı çıkarılmıştı. 16 konfeksiyon atölyesi, bu satış yüzünden kapanma, çalışanlar da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve tekstil atölyelerinin organize sanayi bölgesine taşınması gündeme gelmişti.

Arsaların özelleştirilmesi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin sonrasına ertelenirken, tekstil atölyelerinin organize sanayi bölgesine taşınması için girişimler başlatılmıştı.

Konuyu yakından takip eden AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, söz konusu iki arsanın 2019 yılı sonuna kadar satılmayacağını ancak bu sürede firmaların organizede bina yapabilmeleri için teşvikli kredi kullanmalarına yönelik girişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Tüfenkci, “ Bu firmalar biliyorsunuz bir kooperatif kurdular. Kooperatifler çok avantajlı kredi kullanabiliyorlar. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından bu kredinin kullanılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar arsalar satılmayacak ama bu süre zarfında Organize Sanayi Bölgesi’nde bina yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, Resmi Gazete’nin 21 Aralık 2018 günkü sayısında yer alan ilanda, 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasına ertelenen ihaleyle ilgili şu duyuru yapılmıştı:

“İdaremiz tarafından, 08.11.2018 tarihinden itibaren ihale ilanına çıkılan Malatya ili Yeşilyurt ilçesi, Yakınca köyü, 477 ada, 1 parseldeki 15.308,30 m2 ve 2 parseldeki 66.525,60 m2 yüzölçümlü taşınmazların üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün halinde özelleştirme ihalesinde

– 04.01.2019 Cuma günü saat 17:00 olan son başvuru tarihi, 19.04.2019 Cuma günü saat 17:00’ye,

– 08.01.2019 Salı günü saat 12:00 olan ihale tarihi, 23.04.2019 Salı günü saat 10:30’a ertelenmiştir.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (5 yıl önce)
    Bakanlık yapmış vekilimizsin sen çıkarırız dedimki çıkarman lazım uğraşıyoruz demen olmadı ağırlığını koy teşvigide çıkaramasan demekki ağırlığın yok deriz reisde
    0
    0
    Yanıtla