SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Futbolcu Olamadı Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:45
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig ekibi Kasımpaşa'dan transferi kaleci Ertaç Özbir, büyük bir camiaya transfer olduğunu ifade ederek, taraftarlarla buluşmak için heyecanlandığını söyledi. 

PTT 1.Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un, Süper Lig takımlarından Kasımpaşaspor’dan transfer ettiği kaleci Ertaç Özbir, ilk kez konuştu. Süper Ligde başarılı maçlar çıkaran Özbir, futbola ortaokul arkadaşı sayesinde başladığını söyledi.

Yeni Malatyaspor’un sezon öncesi kadrosuna dahil ettiği Kasımpaşaspor’un kalecisi Ertaç Özbir, ilk kez konuştu. Başarılı file bekçisi Ertaç Özbir, ‘Kimseyi örnek almadığını, fakat herkese örnek olmak istediğini’ söyledi. 

"ARKADAŞIMIN SAYESİNDE FUTBOLA BAŞLADIM"

Futbola nasıl başladığını anlatan başarılı eldiven Ertaç Özbir, “Futbola, ortaokul arkadaşım olan Aykut Akçin sayesinde başladım. Kendisi futbolcu olamadı ama beni futbola başlamama vesile oldu. Esnafspor’da futbola beraber başladık. Beni takıma çağırdı. Beni futbolcu olarak çağırdı. Beraber takıma gittik. Güzel bir şekilde başladık. Oradan şartları daha iyi olan Sincan Belediyespor takımına gittim. 2 sene futbolcu olarak orada devam ettikten sonra, idmana bir gün kalecimiz katılmadı. O takımın A takımında ise ağabeyim kale bekliyordu. Bende B Takımında top oynuyordum. Ertaç dediler senin ağabeyin kaleci, bir antrenmanda sende kaleye geçmek ister misin. Bende olur dedim. Hocam o antrenman sonunda benim kaleci olmamı istedi. Kaleci olduktan sonra ağabeyim bana bir şeyler aktarmaya başladı. Hocalarım bana bir şeyler öğretmeye başladı. Sonrasında takımda 2 sene kaleci olarak oynamaya başladım. Amatörde A takıma yükselmeden, Ankara Şekerspor alt yapısına gönderdi. Şekerspor o zaman 2.Lig'deydi. Orada güzel bir alt yapı deneyimi yaşadım. Şartları daha yüksek bir kulüptü. Bir müddet orada oynadıktan sonra, A Takıma yükselme başarısı gösterdim. Çıktıktan 1.5 sene sonra bana bir maçta forma şansı geldi. Yaklaşık 13 tane maç oynadım. Kasımpaşa beni beğendi. 2010 senesinde transfer oldum. Kasımpaşa’dan da, PTT 1.Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’a transfer oldum” ifadelerini kullandı.

"ZOR BİR İŞ"

Oyuncu ve kaleci olmak arasındaki farkı özetleyen Ertaç Özbir, “Oyunculukta yaptığın hata üzerinde fazla kalma şansın yoktur. Bir şekilde unutmak zorundasın hemen. Çünkü pozisyon devam ediyor. Orada kalma şansın yoktur. Kalecilikte biraz daha farklı. Oyun ileri tarafta oynandığı zaman kendinle biraz istişare edebiliyorsun. Kendi hatalarını tartıyorsun. Oyuncu gol kaçırıyor geriye dönüp yerini alıyor. Hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyor. Kafasına takmıyor. Kaleci bir hatalı gol yedikten sonra top santraya gidiyor. Oyun duruyor. Bir kalecinin en zor anlarından biridir hatalı gol yemesidir. Kalecinin de sahada iyi bir yere sahip olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Daha çok gençlere örnek olmak istediğini belirten başarılı eldiven Özbir, “Küçük yaşlarda birine bağlı kalmadım. Daha çok kendim üzerinden gitmek istedim. Fazla da kimseyi örnek alamadım ama çok kişiye örnek olmak isterim. Davranışlarımla, hareketlerimle, oyunum ile birçok gence örnek olmak isterdim” diye belirtti.

Maça çıkmadan önce kendisi sürekli pozitif tutmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Özbir, “Her futbolcu gibi, her insan gibi, her inançlı bir birey gibi benimde bir uğurum var. Öncelikle maç öncesi duamı ederim. Yaptığım iyi şeyleri düşünürüm. Psikolojik anlamda kendimi diri tutmaya çalışırım. Kötü sonuçları düşünmek istemem. Her zaman sonucun iyi tarafına bakmak isterim”

"ANNE ŞEFKATİNİ HATIRLATIYOR"

Futbolun kendisinde anne şefkatini uyandırdığını vurgulayan Özbir, şunları söyledi; “Küçüklükten kalma bir coşku, sevinç ve anne şefkati gibidir benim için futbol. Bu zamana kadar o sevgiyi sürdürdüğüm için Allaha şükürler olsun. Gerçekten zor. Aynı zamanda saygı duyulması gereken bir meslektir futbol. Ben, herkesin futbolla mutlu olmasını isteyen bir insanım. İzlerken mutlu olsunlar. Eğlensinler. Sonuçta insanlar oraya savaşmaya gitmiyor. Yeteneklerinizi insanlara sunmaya ve onları mutlu etmek için oradayız” dedi.

‘Aile’ kavramının kendisi için çok önemli olduğunu da söyleyen Ertaç; “Ailemi çok severim. Annemi çok severim. Babamı çok severim. Eşimi çok severim. Boş zamanlarımda genellikle onlarla vakit geçiririm. 4 erkek kardeştik. Babam tır şoförüydü. O yüzden annem bizimle çok ilgilendi. Ondan dolayı her zaman anne denilirse, benim bir gözlerim dolar” ifadelerinde bulundu.

Kendisini de kısaca özetleyen Özbir, “Ben, biraz sessiz bir insanım. Ama içim çok yumuşak. Genellikle karşımdaki insanları mutlu etmeyi severim. Ayna misali gibi diyelim. Kişi beni nasıl görmek isterse, kendisinde öyle olması gerekiyor. Karşımdaki insanların gergin olması, beni de geriyor her zaman” dedi.

"BÜYÜK BİR CAMİAYA GELDİM"

Büyük bir camiaya transfer olduğunu sözlerine ekleyen Özbir; “Yeni Malatyaspor büyük bir camiadır. Bunun farkındayım. Sarı kırmızılı taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Ateşli bir taraftar grubuna sahip. Çok güzel maçlar oynayacağız hep birlikte. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız