SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Geçmiş Yönetimin Kararı'

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) 2007 yılı Aralık ayı olağan toplantısında 2007 yılının tahmini ve gerçekleşen bütçesi ile 2008 yılının tahmini bütçesi görüşüldü.

1.154.000 YTL olarak gerçekleşen 2007 yılı bütçesiyle 2008 yılının tahmini gelir ve gideri 1.500.000 YTL olarak kabul edilen bütçenin madde madde okunmasından sonra bazı üyeler, Oda ve Meclis başkanına bazı sorular yönelttiler.

Üyelerin; “2007 yılı tahmini burs giderlerinin 2000 YTL olarak belirlenmesine karşılık 660 YTL olarak gerçekleşmesi”, “2007 yılı giderleri arasında bulunan ve 71.000 YTL olarak gösterilen Avrupa Birliği İşbirliği Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’le ilgili olarak Meclisimizde bu paranın Odalar ve Borsalar (TOBB) tarafından ödeneceği yönünde daha önceden karar almıştık. Bu para çok büyük bir para niye fatura TOBB’ya değil de bizim Odaya kesildi?”, “Türkiye’de enflasyon ve faiz düşmesine rağmen 2007 yılın tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasında yüzde 27 artış var”, “ 2008 yılı tahmini bütçesinde yer alan basın maddesinde bariz bir artış var”, “ Araç alımı maddesinde de hatırı sayılı bir miktar var. Yeni bir araç alımı mı düşünülüyor?” yönündeki bilgi istemeleri ve üzerine Oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç “5 yıl önce İlkokuldan üniversiteye kadar fakir gençlerimize burs vermeyi düşünmüştük. Talep fazla olunca bu düşüncemizden vazgeçtik, ama bir öğrenciyle ilgili bursumuz sürüyor, ABİGEM’le ilgili olarak üye aidatı ve yapılan çalışmaların gideri olarak 71,000, YTL tarafımızdan ödendi.” dedi.

Bu arada Meclis başkanı Sami Payza; “O karar geçmiş yönetim döneminde alındı, şimdiki yönetim bu karardan sorumlu değil” sesi duyuldu. Oda başkanı Erkoç ise devamla “ Tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasındaki yüzde 27’lik fark personel alımı ve 2 personelimizin emekli olmasından ve onlara ödenen hak edişlerden kaynaklanıyor. Basın konusunda ise önümüzdeki yıl Oda olarak kaliteli bir dergi çıkartma düşüncemiz var. Artış ondan kaynaklanıyor. Araç alımı konusunda ise benim böyle bir beklentim yok” derken Meclis başkanı Payza “Mevcut arabanın yakıt tüketimi haddinden fazla, onun için değişmesi gerekiyor.” diye araya girdi.

Bu arada odanın 2007 gerçekleşen bütçesinde, Malatyaspor'a 11 bin 950 YTL, yine müteahhidliğini eski oda başkanı olan milletvekili Mücahit Fındıklı'nın yaptığı Sevgi Evleri projesine de oda bağışının 100 bin YTL olduğu belirtildi.

Aralık ayı olağan toplantısı soru-yanıtlardan sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız