SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Geçmişte Kaldı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:11
A- A+ PAYLAŞ

Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü Malatya'da kutlandı.

Programın açış konuşmasını yapan Fethi Gemuhluoğlu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Kara,“Öğretmenin Ortaöğretimden başlayarak sistem bütünlüğü içinde yetiştirilmesi ve öğretmen yetiştiren yükseköğrenim kurumlarına daha nitelikli öğrenci kaynağının sağlanması amacıyla, öğretmen liselerinin programları değiştirilmiş, yeniden yapılandırılarak 1989-1990 öğretim yılından itibaren Anadolu Öğretmen Liselerine dönüştürülmüştür. Bu liselerden biride 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlayan Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesidir. Adını hemşehrimiz, Türkiyenin Muhtarı büyük gönül adamı Fethi Gemuhluoğlundan alan lisemiz, geçtiğimiz iki yılda verdiği mezunlarla, Malatya'da üniversiteye öğrenci yerleştirmede il birincisi olarak akademik başarısını, katıldığı sosyal, sportif ve bilimsel yarışmalarda gösterdiği başarılarla da kültürel alandaki varlığını göstermiştir.Bu başarılarda payı olan öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Kara, son zamanlarda ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerde Anadolu öğretmen liselerinin normal Anadolu lisesine dönüşeceğine dair haberlerin bu camianın bir üyesi olarak kendisini ve öğretmenleri üzdüğünü ifade ederek, "Unutulmamalıdır ki öğretmen okulları köklü geçmişi ile mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik beraberlik duygularının, yurt ve insan sevgisinin işlendiği sıcak eğitim yuvaları olarak görev yapmışlardır.Başarılı öğretmenlerin yanı sıra pek çok şairi, yazarı, sanatçıyı, bilim adamını da kültür-sanat hayatına ve insanlığa kazandırmışlardır.Bu okulların Türk eğitimi için büyük önem ar etmekte olduğunu biliyor Okullarımızın sıradanlaştırılmasını istemiyoruz”dedi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Burhanettin Dönmez ise, Eğitim Fakülteleri dışındaki fakültelerden mezun olanların öğretmen yapılmasını eleştirip, “Evet zamanında 40 günde öğretmen yetiştirildi. 40 günde kabak yetişmez ama öğretmen yetiştirildi. O zaman öyle yapıldı diye şimdi de öyle yapılamaz. O geçmişte kaldı, şimdiye bakalım. Sadece Eğitim Fakülteleri mezunlarına öğretmenlik hakkı verilmelidir” diyerek, 350 bin’den fazla öğretmen adayının sıra beklediğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Malatya’da 300 civarında öğretmen fazlalığı bulunduğunu ifade edip, öğretmen yetiştirilmesiyle ilgili Türkiye’de yaşanan merhaleleri anlattı.

Akçadağ’daki öğretmen okulu dışında Malatya merkez Fethi Gemuhluoğlu ile Darende ve Arapgier de de Anadolu öğretmen liseleri bulunduğunu söyleyen Bulut, Fethi Gemuhluoğlu Öğretmen Lisesi’nin yeni binasında mayıs ayından beri eğitimini sürdüreceğini kaydetti.

Akçadağ Köy Enstitüsü mezunu olan Muazzez Yılmaz isimli öğretmenin anılarını anlattığı programda, öğretmenler ve öğrencilerin hazırladıkları programlar ilgiyle izlendi. Öğrencilerin koro şeklinde gösteri de yaptığı programda, sporda başarı gösteren öğrencilere hediyeler verildi. Malatya Okuyor kampanyası’nda 5 bin sayfa kitap okuyup birinci olan öğrenci Adalet Karataştan ile kompozisyon dalında birinci olan öğrenci Sedanur Ulukay’ya ise hediyelerini Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile Final Dershanelere kurucu temsilcisi Hasan Doğan ile diğer ilgili ve yetkililer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız