SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Görüntüler Photoshop!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:42:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 5 ay önce gerçekleştirilen kürtaj operasyonunda tutuklanan profesör ve bir kadın doçentin de bulunduğu sanıklar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandılar. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, ilk duruşmada tutuklulardan kürtaja aracılık ettiği öne sürülen özel hastane çalışanı Ö.A. ve kadın arkadaşına kürtaj yaptırdığı öne sürülen M.B. tahliye edildiler.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin “kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları” iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonun ardından; İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç., özel bir hastanede çalışan kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Ş.H., Ö.A., M.B.'nin tutuklu; T.K., M.B., E.T.K., G.Ö., Ü.Ö., E.A.T., T.G. ve B.Y.'nin de tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İddianamede Prof. Dr. Ö.Ç. “5 kez rüşvet almak”, Doç. Dr. Ş.H. “birden fazla çocuk düşürtme, rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık, dolandırıcılık”, Ö.A. “rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık”, M.B. “rüşvet verme, kürtaja aracılık”, T.K. “rüşvete ve kürtaja aracılık”, M.B., “rüşvete aracılık”, G.B., D.Ö., G.Ö. ve E.A.T. ise “kürtaja rıza göstermek” Ü.Ö., B.Y., E.T.K. ve T.G. “kürtaja aracılık”la suçlanıyor.

Ayrıca Prof. Dr. Ö.Ç.’nin, bazı hasta kadınlara yönelik cinsel saldırılarının polisin mahkeme kararı ile, hastanedeki odasına koyduğu kamerayla kaydedildiği ortaya çıkmış, iddianamede buna ilişkin de ilginç detaylara yer verilmişti.

İLK DURUŞMA

Rüşvet iddialarını reddeden Prof. Dr. Ö.Ç., “Benim para almam söz konusu değildir. Para aldığıma dair görüntüler ve fotoğraflar photoshoptan (resim dönüştürme) ibarettir. M.B. ve Ö.A.’dan para almadım’’ dedi.

Prof. Dr. Ö.Ç. ‘İddianamede kürtaja rıza göstermekle suçlanan D.Ö. adlı hastayı kesinlikle hatırlamıyorum. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hasta kayıtları da incelenirse bu hastanın hastaneye resmi bir girişi yapılmamış olduğu görülecektir. Ayrıca D.Ö.’nün iddianamede de görülen ifadelerinde şahsımla ilgili kürtaj pazarlığı yapıldığı belirtilmiş. İletişim kayıtları kontrollerinde T.K.’nın ve D.Ö.’nün hangi saat aralıklarında nerede oldukları ortaya çıkacaktır. Yine TK.’nın hastaneye gelerek kantinde bana 2 bin TL para verdiği iddia ediliyor.Benim bu iddiaları kabul etmem mümkün değildir.Daha sonra D.Ö., hastanenin doğumhanesinde düşük yaptığını ve bebeğinin kendisine verildiğini söylüyor. Yine D.Ö. ve T.K. bebeği Malatya merkez Tecde Mezarlığı’nda bir ağaç altına altmış fakat T.K. savcılıkta vermiş olduğu bu beyanını değiştiriyor. Savcılıktaki ifadesinde Mezarlıktaki büyük bir ağacın altında 30 santimetrelik bir çukura gömdüğünü söylüyor.D.Ö. zaten gebe değildir.Savcılık zaten bilirkişi tayin ederek D.Ö.’nün gebe olup olmadığını araştırılmasını istiyor.Bilirkişi de hemşire gözlemlerine bakarak bebeğin 18-20 haftalık olduğunu yazıyor. Otopsi raporlarında bebeğin yaşını ve ayak uzunluğunu bulmak gerekir. Ortada bebeğin kaç haftalık olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur” ifadelerini ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Orhan Erdim’in Prof. Dr. Ö.Ç.’ye, ‘Hakkınızda D.Ö.,T.K.,B.Y., neden aleyhinizde ifade vermişler.Niye size iftira etsinler?’ sorusunu yöneltti. Prof. Dr. Ö.Ç., ise, bu soru karşısında net bir cevap veremediği gözlemlendi.

Prof. Dr. Ö.Ç.,  il dışı uçak seyahatinin ardından  Malatya havalimanında görevli bayan polislerden birinin kendisiyle görüşmesinin istenilmediğini öğrendiğini ve bu bayan polisin Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından çağrıldığını öğrendim’’dedi. Prof. Dr. Ö.Ç., kendisinin İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı görevinin yanı sıra,Türk Jineokolji Derneği Malatya Şube Başkanı ve Malatya Sağlık İl Müdürlüğü Tüp Bebek Üniteleri Denetleme Üyesi olduğunu da söylemesi dikkat çekti.

Bir özel hastanede çalışan Kadın Doğum uzmanı Doç. Dr.Ş.H., ise duruşmadaki ifadelerinde iddianamede yer alan ‘birden fazla çocuk düşürtme,rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık,dolandırıcılık’ iddialarını kabul etmedi. Doç. Dr.Ş.H., ifadesinde,kendisine muayene için gelen E.A.T.’nin iddia edildiği gibi ileri gebeliğinin olmadığını ve bu hastanın özel durumlarının olduğunu ise iddianamede öğrendiğini söyledi.

Doç. Dr.Ş.H.,  çalıştığı hastanenin kendisine iki ay maaş ödememesinden dolayı söz konusu 4 bin TL parayı hastane kayıtlarına geçirmediğini ve hastane yönetimine ise bu konuyu anlattığını ve kendi hastalarından yaklaşık 4 yıldır hasta parası alma miktarını kendisinin belirlediğini ileri sürdü.Hastane çalışanlarından Ö.A.’nın ise kendisine hasta getirmediğini de anlatan Doç. Dr.Ş.H., hastanede göreve başlamasının ardından hastanenin halkla ilişkiler müdürünün hastanedeki sekreter, diğer personele diğer doktorların para verdiğini anlattığını ve kendisinin de o anlatımdan sonra hemşirelere ve personele komisyon verdiğini, hastane yönetiminin de bu konuyu bildiğini ileri sürdü.

Sanıklardan Ö.A.ise duruşmadaki ifadelerinde özel hastane de  anestezi teknisyeni olarak çalıştığı ve G.B.’nin kürtaj olup-olmadığını bilmediğini söyledi. Sanık Ö.A. ifadesinde, G.B.’yi 5 yıllık samimi arkadaşı M.B. sayesinde tanıdığını ve M.B. ile G.B. arasındaki cinsel ilişkinin ardından G.B.’nin hamile kaldığını, fakat M.B. ve G.B.’ye kürtaj işleminin yerine aile arasında bu işin tatlılığa bağlanmasını anlattığını kaydetti. Sanık Ö.A., “M.B.’nin ailesini tanıdığım için yardımcı olmak istedim. Bu konuda da Prof.Dr. Ö.Ç. ile Doç. Dr. Ş.H. ile görüşmelerine yardımcı oldum. Kürtaj olayında daha sonra M.B.’nin babası M.B.’nin de haberi oldu. M.B., benden Prof. Dr. Ö.Ç.’nin istediği 10 bin TL  paranın düşürülmesi için yardım istedi. Prof. Dr. Ö.Ç., ise bu para miktarında asla aşağıya düşmeyeceğini bana söyledi. Aslında M.B.’nin ailesi de hamileliğin sonlandırılmamasını istiyordu. Ancak MB.’nin kız arkadaşı G.B.’yi ikna edemedim.Telefon görüşmelerinde benim Doç. Dr. Ş.H. ile Prof. Dr. Ö.Ç.’ye hasta bulduğum iddia ediliyor,ben eğer hasta bulduysam çıksın açıklasınlar’’ dedi.

İlk duruşmada tutuklu sanıklardan Ö.A. ve M.B.'nin tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.

FOTO: Prof.Dr. Ö.Ç. ile Doç.Dr. Ş.H.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız