SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Görüntüleri Kocası mı Çekti?

A- A+ PAYLAŞ

Görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Peki içinde Baykal'ın olduğu iddia edilen o videoyu kim çekti. İşte kulisler; Bir yatak odasında çekilen görüntülerinin internete düşmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Çünkü o görüntülerdeki kişinin Deniz Baykal olduğu iddia ediliyordu.

Sevilay Yükselir de bu konuda CHP'nin içinde konuluşanları aktarmış. İşte CHP'lilere göre o videoyu çekenler; Bu kaseti kim, neden çekti?

"Tevatür çok bu konuda CHP'de! Partinin yetkilileri tarafından dışarıya, "Bu kaset CHP'nin iktidar yürüyüşünün önünü kesmek isteyenlerin pis bir oyunu!" açıklamaları yapılsa da içeride konuşulanlar bu değil!

Hemen hemen bütün CHP Genel Merkezi ve üst düzey siyasiler aslında bu kasetin parti içi bir hesaplaşmanın ürünü, 22 Mayıs'taki büyük kurultaya bir ön hazırlık olduğundan yüzde yüz eminler.

Kimine göre bu kaset Baykal'ın küskün olan eski ve çok yakın arkadaşlarının bir tuzağı (Örneklersek... Eşref Erdem, Şinasi Öktem, Bülent Tanla, Haluk Koç gibi siyasilerin)! Kimine göre ise bir dönem can yoldaşı, kara kutusu, sağ kolu olan ancak son dönemde genel merkez tarafından uzaklaştırılan Mehmet Sevigen'in, kimine göre ise ezelden beri hasmı olan yeni bir parti kurma çabasındaki Mustafa Sarıgül'ün.

CAN BAYTOK MU ÇEKTİ?

Kimine göre ise bir bilişim uzmanı olan, evvelden CHP'li belediyelere verdiği bilişim ve güvenlik sistemleri hizmetinden dolayı yerden yere vurulan Nesrin Baytok'un eşi Can Baytok'un. (Önemle altını çizmek istiyorum. Kasetin en başında alakasız bir biçimde Baykal ve Nesrin Baytok'un olduğu bir ortamda Can Baytok görülüyor. Baykal'a konuşurken bir şey uzatıyor; ki öğrendiğim kadarıyla bu bir dergi. Yani kaseti hazırlayan her kimse, bir kurguyla aslında olayı Can Baytok'un üzerine yıkmak istiyor.

Ve kulislerde Can Baytok'un bir bilişim uzmanı olduğu, evvelden de Odesa adını verdiği şirketi üzerinden aralarında Şişli Belediyesi'nin olduğu birçok CHP'li belediyelere güvenlik sistemleri konusunda hizmet verdiği söylentileri kasıtlı olarak yayılıyor. Ancak en inandırıcı bulmadığım senaryonun bu olduğunu belirtmeliyim.

Çünkü hiçbir erkeğin ama hiçbir erkeğin, karısının yani çocuklarının annesinin o haldeki görüntülerinin kamuoyuna yansımasına gönlü razı olmaz. Zannımca, hiçbir erkek bu söylentilerdeki kadar aşağılık olamaz!)

NESRİN BAYTOK MU ÇEKTİ?

Bir tevatür daha var ki, akıllara ziyan! Güya bu kaseti, 2007 seçimleri öncesi, vekil sözünü alan ancak, "İleride ne olur, ne olmaz!" düşüncesiyle eski sekreter Nesrin Baytok kaydetmiş! Hani sonradan lazım olursa diye kullanmak üzere! Ve güya Baytok'un kişisel bilgisayarına kaydettiği bu görüntüleri bozulan bilgisayarında unuttuğu ve tamirciye verince de görüntülerin söz konusu tamirci tarafından şantaj amacıyla kullanıldığı, tamircinin epeyce bir para sızdırdığı ama bununla yetinmeyip, sonrasında biraz daha para kazanmak için Baykal muhaliflerine kaseti teslim ettiği ileri sürülüyor.

GÖRÜNTÜLER NEREDE ÇEKİLDİ?

Hülasa... CHP kulisleri kaynıyor. Görüntülerin çekildiği mekânın Ankara Etlik'te Baykal ve birkaç yakın arkadaşının sadece özel görüşmeler için kullandığı sıradan bir ev olduğundan tutun da, o evin eşi İstanbul'da yaşayan bir milletvekilinin Ankara'da Oran'daki kiralık evi olduğuna dair söylentiler yayıldıkça yayılıyor parti içinde. Her neyse. Bekleyip göreceğiz. Göreceğiz ve maalesef yazıp, çizmeye, anlatmaya ve tartışmaya devam edeceğiz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız