SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Görüntünün 'Orijinali' Bekleniyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uygulandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan toplam 12 bakıcı kadın hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi. Mahkeme, televizyonlarda yayınlanan işkence görüntülerinin orijinal halini bekliyor.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet, 2006 yılı Ekim ayında Star TV'deki "Deşifre" programında gizli kamera görüntüleriyle yansıtılmış ve kamuoyunda büyük infial uyandırmıştı. Bu görüntülerdeki şiddet sebebiyle M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39) ve F.İ. (52) ile aynı başka bir davada aynı suçlamayla yargılanıp da davaları birleştirilen Y.K. (25), V.G. (32) ve F,Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada davaları birleştirilen Y.K. ve V.G. adlı bakıcı kadınlar savunmalarını yaptı. Y.K. verdiği ifadesinde, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Benim aleyhimde ifade verenlerin beni çalışırken görmesi imkansızdı. Çünkü benimle aynı mesaide çalışmıyor ve aynı katta görevli değildi. Çocuklara yönelik işkence iddialarını kabul etmiyorum. Hakkımda suçlamalarda bulunanları tanımıyorum" dedi.

Diğer sanık, V.G. ise çocuklara sınıf öğretmenliği yaptığını aktararak, işkence suçlamalarını kabul etmediğini ve hakkında aleyhte ifade veren şahıs ile de mesailerinin birbirine uymadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, birleştirilen dosyadaki dinlenmeyen F.Y.Ö. adlı sanığın gelecek duruşmada savunmasını alınmasına, dinlenmeyen tanıklar için yeniden çağrı kağıdı çıkartılmasına, yayınlanan işkence görüntülerinin orijinal kısımlarının beklenmesine kara vererek, duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız