SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Güçlerin Hesapları Bitmedi..''

A- A+ PAYLAŞ

İlk tören Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulmasıyla yapıldı. İkinci kutlama töreni ise İnönü Stadı’nda gerçekleştirildi. İnönü Stadı'ndaki törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, laik ve demokratik cumhuriyeti içlerine sindiremeyenler bulunduğunu belirtti ve Danıştay üyelerine gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi. Bu arada, staddaki törene katılan İnönü Üniversitesi gösteri grubu öğrencilerinin tamamı, Danıştay'a yapılan saldırıyı protesto için yakalarına "siyah kurdela" taktı.

ATATÜRK ANITI'NDA..
İlk tören 09.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törende il yöneticileri, resmi ve özel kuruluş temsilcileri anıta çelenk koydular. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

İNÖNÜ STADI'NDA..
İnönü Stadı'ndaki törenler; Vali Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, vatandaşların ve gençlerin bayramlarını kutlamasıyla başladı.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun da İnönü Stadı tribünlerinden izlediği törenler; 2. Ordu Bandosu'nun çaldığı İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle sürdü.

VALİ: "LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİ SİNDİREMEYENLER VAR.."
Vali Daşöz, törende yaptığı konuşmada, laik ve demokratik cumhuriyeti içlerine sindiremeyen iç ve dış mihraklar bulunduğunu belirtti.

Kendisi de, öldürülen Danıştay üyesi eski Vali Mustafa Yücel Özbilgin gibi Adıyaman'ın eski Valilerinden olan Daşöz şöyle konuştu:

"Tarihi boyunca bağımsız ve hür yaşamış milletimizin geçmişi şan ve şeref sayfalarıyla doludur. Bunlar içerisinde büyük Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı tarihimizin altın destanıdır. Bu destan aynı zaman masum milletlerin hürriyet mücadelesinin ilham kaynağıdır.

Millet olarak bu destanı çok iyi bilmek ve ona şekil veren ruhu çok iyi anlamak zorundayız. Bu ruh bağımsızlık, vatan ve millet sevgisidir. Bu ruh özgüvendir. Bu ruh şehitlik ve gazilik onurudur. Vatanımız en kutsal varlığımızdır.

Ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelik tehditler dün olduğu gibi bugünde mevcuttur, yarın da olacaktır. Çünkü demokratik , laik cumhuriyeti içine sindiremeyen dış ve iç güçler vardır. Bu güçlerin hesapları bitmemiştir.

Bunu görmek için bölücü terör örgütünün yıllardır yaptıklarına ve kimler tarafından kullandırıldıklarına bakmak lazımdır.

Keza daha 2 gün önce Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından birisi olan Danıştay’a yapılan menfur saldırıya bakmak yeterlidir. Bir kez daha bu saldırıyı nefretle kınıyorum.

Bu güçlerin ve şer odaklarının saldırıların yanı en sık başvurdukları yerlerden birisi de aslında milletimizin zenginlikleri olan kültürel farklılıklarımızı sözde insan hakları, azınlık hakları, düşünce özgürlükleri gibi gerekçelerle bölünmemizi ve birbirimizden uzaklaşmamızın bir aracı olarak kullanılmaktadır.

Bütün bu tehditler bizi asla karamsarlığa ve umutsuzluğa düşürmemelidir. Milletimizin ve devletimizin gücü her türlü tehlikeyi ve tehdidi bertaraf etmeye muktedirdir.

Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar güçlenerek yaşayacaktır. Yeter ki Kurtuluş Savaşındaki destanlarındaki ruhu iyi öğrenelim. Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimiz niteliklerine sahip olalım.

Birbirimizi sevmeli , aklın ve bilimin öncülüğünde bütün Türkiye’ye örnek olabilecek 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ruhunu tüm topluma yayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, başta Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını şehitlerimizi, gazileri minnet ve şükranla anıyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.”

Vali'nin konuşmasının ardından Kubilay Lisesinden bir öğrenci gençlik adına konuşurken, aynı liseden iki öğrenci tarafından şiir okundu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından, diğer öğrenciler tekrar ettiler. Gençliğin Ataya Cevabı'nı da gençler liseli öğrencinin yönetiminde dekrar ettiler. Daha sonra 2. Ordu Bandosu eşliğinde gençlik Marşı söylendi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, açık ve kapalı tribünü doldurduğu gösterilerde daha sonra geçit töreni yapıldı.

Geçit töreninin ardından öğrenci grupları sahada gösteri yaparken, Maraton tribünde de Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni anlatan fonlar oluşturuldu.

İnönü Üniversitesi öğrencileri ise ritmik hareketlerin yanı sıra, vals gösterisi sundular.

Törenlerin son bölümündeki 10. Yıl Marşı'na, protokol tribünü ve vatandaşlar ayakta eşlik ettiler. Törenler 12.00'de sona erdi.

HABER-FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız