SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanlı Cumartesi! 1 Ölü, 7 Yaralı

0
Güncellendi - 2016-08-01 04:53:49
Kanlı Cumartesi! 1 Ölü, 7 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Silahlı Kuvvetler içerisinde bir grubun geçtiğimiz 15 Temmuz Cuma gecesi başlattığı darbe girişiminden sonra Malatya'da 1 binbaşı öldü,  2’si sivil toplam 7 kişi ise yaralandı.

Alınan bilgilere göre; darbe girişiminde polisle silahlı çatışmaya giren 2. Ordu Karargahındaki darbe direnişi sırasında 2. Ordu karargahında görevli Binbaşı Fatih Kılınç, karargaha Cumartesi günü saat 13.30 sularında giren polis ekiplerince silahla vurulmuş vaziyette ölü olarak bulundu.

2.Ordu karargahında darbe girişiminde bulunan gruba destek amacıyla Altay Kışlasından almış olduğu Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT)  ile astsubay üniformalı olarak ve çevreye ateş açarak 2. Ordu Karargahı'na girmek isteyen Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, aracın karargah duvarını aşamaması üzerine, çıkıp içeriye doğru koşarken polislerin uzun namlulu silah ile ateş açması sonucunda ağır yaralanmış ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılmıştı.

Yine 2. Ordu karargahında 15 Temmuz Cuma günü gece darbe girişimini kırmak için karargaha giden Vali Mustafa Toprak ve yanındaki emniyet mensuplarını tehdit ettiği ve silah çektiği öne sürülen Yüzbaşı Kemal Keskin'in de 15 Temmuz Cumartesi günü, karargah içerisindeki direnmede karnından vurulduğu ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı kaydedildi.

2.Ordu karargahındaki darbe direnişi sırasında,  16 Temmuz Cumartesi karargah yakınında sabah saatlerinde gerçekleşen eyleme katılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Gün, karargah içerisinden açılan ateş sonucu üzerinde bulunduğu kamyondan aşağıya düşerek yaralandı.  Aynı eylemde Süleyman Çiçek adlı vatandaşta, karargah içerisinden ateş açılması sonucu çıkan arbede esnasında eski hastanenin bahçe duvarından düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, yine 2. Ordu Karargahındaki darbe girişimi sırasında karargah içerisinde Uzman Çavuş İbrahim Baydur’un kolundan, erler Abdi Yıldız ve Emrah Çetin’in ise  ayaklarından yaralandıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

FOTOĞRAF: Cumartesi günü yaralanan üniversiteli Enes Gün, olay yerinden ambulansa taşınırken

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

cc

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız