SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Halde Ne Oldu?"

A- A+ PAYLAŞ
Bir süre önce Başbakan ve AKP hakkında ağır eleştirilerde bulunduktan sonra partiden istifa eden Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Malatya'da 2 bin dolayında kişi ve kuruma iki sayfalık mektup göndererek, istifa gerekçelerini açıkladı ve eleştirilerini sürdürdü. "İktidar partilerinden kolay kolay milletvekilleri ayrılamazlar. O halde ne oldu?" diyen Sarıbaş, istifasının detaylarına girdi.

"KANDIRILIYORDUK.."
Sarıbaş'ın; Malatya'da toplam 2 bin ilçe-belde belediye başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, meslek odaları yöneticilerine gönderdiği belirtilen mektubunun tam metni şöyle:

“Çok kıymetli, saygıdeğer hemşerim

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce seçerek gönderdiğiniz Ak partiden istifa etmek zorunda kaldım. En doğal hakkınız olan, bu istifanın temel sebeplerinin neler olduğunu sizlere izah etmek ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki, benim ayrıldığım parti, şu anda iktidarda olan bir partidir. İktidar partilerinden kolay kolay milletvekilleri ayrılamazlar. O halde ne oldu? Diye sormak sizlerin en tabii hakkınız olarak görüyorum.

Değerli hemşerim;

Üç Kasım öncesi hepinizin kapısını çalmış, sizlerden oy istemiştim. Bizleri desteklediğiniz takdirde, Malatya’mıza, köyünüze, beldenize hizmet edeceğimizi, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceğimizi, sizleri unutmayacağımızı vaat etmiştik ve sizlerden yüzde 51 oranında büyük destek almıştık.

Hakikaten büyük bir azim ve gayretle milletimiz için çalışacağımızı umuyor, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, belki de ilk defa siyasete atılmanın acemiliği ile her istediğinizi yapabileceğimi zannediyor, adeta heyecanlanıyordum.

İktidar partisinde bir milletvekili olarak, aradan geçen iki buçuk yıllık zaman içerisinde hizmet için çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen ne yazık ki bütün kapılar üzerimize kapandı. Devleti yönetenler burunlarından kıl aldırmıyor, bürokratlar telefonlara çıkmıyor, milletin acil işleri ötelenmek suretiyle, yaparız-hallederiz sözleri ile adeta kandırılıyorduk.

Örnek mi istiyorsunuz?

1-Bütün illerde duble yollar yapılırken bizim mücadelemiz olmasına rağmen Malatya bir türlü programa alınmadı. (Bunu Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’in bildiği halde)

2-Malatya Orman İşletme Müdürlüğü mahkeme kararına rağmen hala açılmadı. (Orman Genel Müdürü şahittir)

3-Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, Malatya’da kalacağına dair söz verildiği halde Elazığ’a verildi. (Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın şahittir)

4-Malatya TEDAŞ Bölge Müdürlüğü her türlü çalışmamıza rağmen Elazığ’a verildi. (Enerji Bakanına söylediğim halde)

5-Diretmemize rağmen Malatya Sümerbank arsası belediyeye tahsis yerine özel şahıslara çok ucuza verildi. (M.Yaşar Çerçi şahittir)

6-Malatya’da devam eden barajlarımıza (Kapıkaya- Şotik- Boztepe barajları gibi) üç yıldır tek kuruş ödenek konmadı, çivi çakılmadı.

7-Malatya il müdürleri atamalarında adam kayırma, bizden olan- olmayan ayrımı yapılarak hizmet üretme yolları tıkandı.


Saymakla bitmeyecek kadar önemli Malatya meselelerinde maalesef tek adım atılamadı. Malatya, geçmişteki kazanımlarını da kaybetmeye başladı. Bunları yetkililere anlatma imkanı olmadığı gibi, Antidemokratik yöntemlerle, milletvekilleri aşağılandı, hiçe sayılarak sözüne itibar edilmez hale getirildi.

Dış politikaya gelince;
1-Kuzey Irak’da askerlerimizin başına çuval geçirildi, Kerkük resmen kaybedildi, Türkmenler kaderlerine terk edildi.

2-Kıbrıs yabancıların insafına bırakıldı, şimdi de Rumları bütün adanın temsilcisi olarak tanımak istiyorlar.

3-Avrupa Birliği adına yürütülen politikalarda ülkenin bölünmez bütünlüğü zedelenmeye, federatif yapılar kurulması gündeme gelmeye başladı.

4-AB’nin Ermeni soykırım dayatmaları karşısında sadece susuldu.

5-Tarih almak uğrunha, ülkenin milli duruşundan tavizler verildi, ancak ne serbest dolaşım ve ne de fonlar 15 yıl ne olacağı, üye olup olmayacağımız bile askıda kaldı.

6-IMF’nin her dediği yapıldı. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir kılan Derviş politikaları değiştirilmedi. Bunun neticesi işsizlik had safhaya vardı. Yoksulluk bir kat daha arttı.

7-Faizciler, rantcılar, zenginler ziyafet sofralarında iktidarla kolkola girdiler. Onlara dokunulmadı. Milletvekillerine randevu verilmezken, işadamları ve zenginlerle sarmaş dolaş oldular. Nerden geldiklerini unuttular.

8-Türki Cumhuriyetler unutuldu. Onlarla ilgili üç yılda hiçbir proje hayata geçirilmedi, kaderlerine terk edildiler.

Bütün bunlar bir tarafa, iş yapılmıyor, millete hizmet edilmiyor, yanlış yapıyorsunuz, dediğimizde ‘Partimden ayrıl’ cevabı ile karşılaştım.

Değerli hemşerim;

Hepiniz bilirsiniz ki, milletvekilliğini ya adam gibi yaparım, ya da çeker giderim diye restini çeken tek milletvekiliyim. Çek git dedikleri yerde de bir dakika bile durmam. Ben el kaldırıp, indirecek bir kişiliğe sahip olmadığım gibi Malatyalı’nın onurunu çiğnetmedim ve çiğnetmem de. Malatya’nın menfaatleri zedelenirken, oy veren halkı yokluk ve işsizlik içinde kıvranırken, zevk sefa gezilerine çıkanları da asla onaylamadım.

Bana bir şekilde kırgın olabilirsiniz. Ama inanın göreceksiniz ki, benim söylediklerim, ileride bir bir gerçek olacak ve bana hak vereceksiniz. Unutmayın ki, hepimiz Malatya için varız. Bu makam ve mevkiler millete aittir ve millete hizmet için vardırlar, hepsi geçicidir.

Bütün Malatyalı hemşehrilerime mektup yazma imkanım olmadığından dolayı köy ve ilçe mahalle muhtarlarına, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, ilçe ve belde belediye başkanlarına, il genel meclis üyelerine, belediye meclis üyelerine birer mektup gönderdim. Bu mektubumu okuduktan sonra beni anlayacağınızı umarak, bundan böyle de kapımın hepinize açık olduğunu, muhalefette de sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağıma emin olmanızı ister, en derin saygılarımı sunarım."

YILIN MİLLETVEKİLİ..
Bu arada, Sarıbaş'ın haftalık Meclis Haber Dergisi tarafından "Yılın Milletvekili" seçildiği, ödül töreninin 26 Mart Cumartesi günü Ankara'da yapılacağı, ödülünü eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'den alacağı bildirildi.

Söz konusu derginin; 10 uncu Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, Meclis Başkanı Bülent ARINÇ,Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Dış işleri Bakanı Abdullah GÜL, İçişleri Bakanı Abdulkadir AKSU, Başbakan Yardımcısı Abdullatif ŞENER, DYP Genel Başkanı Mehmet AĞAR, televizyon programcısı Gazeteci Uğur DÜNDAR, Sanatçı İbrahim TATLISES, televizyon programcısı Reha MUHTAR, televizyon programcısı Ali KIRCA ve yine televizyon programcısı Fatih ALTAYLI'ya da ödül için seçtiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız