SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Havaalanı Kaldırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:53
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı'nın, 2. Ordu Kara Havacılık Alayı nedeniyle kentin güneybatı, batı ve kuzeybatı bölgelerinde uygulanmasını istediği Mania Planı'nın bölgede inşaat sektörünü durdurma noktasına getirdiği gibi mevcut binaların da yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, sorunun çözümünün söz konusu havaalanının kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Balin, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı.

"Malatya MÜSİAD olarak görevi devralmış, yeni yönetimimizle Sektör Kurullarımızı oluşturarak çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız çerçevesinde geçtiğimiz hafta şubemiz İnşaat sektör kurulu tarafından şube binamızda üyelerimiz ile, belediye yetkililerinin de davet edildiği istişare toplantısı düzenlenmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatı ile toplantımıza katılan, başkan yardımcısı Hasan Atay, Fen İşleri Müdürü Mehmet Mert, İmar ve Şehircilik Müdürü Ümit Erenler, MASKİ Müdürü Ömür Karaağaç ile, sektörün içinde bulunduğu sıkıntılar ve bu sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri tartışılmıştır. 

MÜSİAD İnşaat sektör kurulunun toplantısı sonucunda sektörün en önemli sorununun Mania planı olduğu görülmüştür. Bu sorun dün olduğu kadar bugün de güncelliğini korumaktadır. Sorunu önemli kılan husus, planın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yetkililerce dikkate alınmamış olmasındandır.

İmar uygulamalarının bu planın hesaba katılmadan, 1997 yılından itibaren uygulandığı bilinmektedir. Milli Savunma Bakanlığı’nın 02 Mart 2013 tarih ve 3658 sayılı yazısının 4/d maddesi gereğince bu planın imar uygulamalarında dikkate alınmasının istenmesi üzerine ,kent bütününde yapılmış inşaatlar ,yıkılma riskiyle karşı karşıya kalmış ve devam eden inşaatlar ise  durma noktasına gelmiştir.

Sorunla ilgili Belediye yetkilileri, planın uygulanması noktasında Milli Savunma Bakanlığının ısrarcı olduğunu aksi takdirde, yasal mevzuatı işleteceklerini ifade etmişlerdir. Yasal imkânsızlık sebebiyle Belediyenin mağduriyetleri giderici herhangi bir işlem yapamadığını da üzüntüyle ifade etmişlerdir. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibinin konuya duyarlılıklarına müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Belediyemizle yapılan görüşmelerde, sorunun plan ve yasal mevzuattan kaynaklandığını, bunun ise yerel idarenin çözüm üretmesine engel olduğunu müşahede etmiş bulunmaktayız. Yerel idarenin getireceği çözümlerin ise kısa vadeli fakat ileriyle dönük daha büyük sorunlara sebebiyet verecek nitelikte olacağı da anlaşılmıştır. 

Görünen odur ki, sorunun çözümü ,plan değişikliğinden geçmekte olup bu ise ancak Uluslararası standartlara sahip olmayan havaalanının bulunduğu yerden kaldırılması ile mümkündür. Kaldı ki, Malatya’da askeriyenin ihtiyacını karşılayacak standartlara sahip bir havaalanı bulunmaktadır.

İlimiz inşaat sektörü açısından, sıkıntılı olan bu  problemin çözülmesi için, MÜSİAD olarak gerek kamu, gerekse ilgili meslek odaları ve STK lar ile İstişarelere devam edilecektir. Sorunun tamamen çözümü için gerekli kamuoyu oluşturulacaktır. MÜSİAD Genel Merkezi ile gerekli görüşmeler yapılarak sorun noktasında başta ilimiz milletvekilleri olmak üzere yetkili tüm kurumlar nezdinde duyarlılık oluşturulacaktır. Bu çalışmaların sonucunda Malatya ve İnşaat Sektörü açısından bu problemin kısa bir sürede çözüme kavuşması noktasında gayret gösteren Sektör Kurulları Komisyonu ve İnşaat Sektör Kurulu Başkanımıza teşekkür ediyor çalışmalarının sonuç doğuracağına inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız