SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Havuzdan Uçağımız Çıkacak!"

A- A+ PAYLAŞ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz ilk defa eğitim gemisi ve Türk savaş uçağını tasarımından, montajına tamamını kendimiz yapmak istiyoruz. Bir havuz oluşturacağız. O havuzdan uçağımız çıkacak" dedi. 
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Darende ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Memleketi Sivas'ın Gürün ilçesinden Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte Darende'ye gelen Bakan Yılmaz, Bölge Trafik İstasyonu önünde karşılandı. Darende Belediyesi, Hulusi Efendi Vakfı'nı ziyaret eden Bakan Yılmaz daha sonra Balaban beldesine hareket etti. Burada yapılan sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmalarını izleyen Yılmaz'a, İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı İsa Özkan tarafında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi.
 
Basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Somali'ye 300 milyon dolar yardımda bulunduğunu söyleyerek, "Türkiye bir dönem 80 cente muhtaç bir ülke iken, bugün ise Türk halkı devlet desteği olmadan yardımlaşma duygularıyla hareket ederek, Somali'ye 300 milyon Dolar yardımda bulundu. Türkiye alan elden, veren el konumuna geçmiştir" şeklinde konuştu.
 
İsrail ile ilgili gelişmelerin sorulduğu Bakan Yılmaz, "Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması üzerine açıklama yapmayı uygun ve gerekli görmüyorum. Dışişleri Bakanımız, her ne gerekiyorsa zamanında ve zamanı geldiğinde açıklar. Davutoğlu'nun çok güzel açıklamaları var. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Herkes de gurur duyuyor. Balkanlar da gurur duyuyor. Bayram'da Bosna-Hersek'e gitmişti. Bosna müftüsü orada 'Siz tarih yazmak için gönderilmişsiniz. Bizde 150 yıldır sizi bekliyorduk' diyor. Dolayısıyla bu açıklama için daha fazla söz söylemeye gerek yok" diye konuştu. 
 
Bir vatandaşın, "Sizin kendi savaş uçağımızı yapıyoruz açıklamanız var. Biz F-16'ları Türk sanıyorduk" şeklindeki serzenişi için ise Bakan Yılmaz şunları söyledi, "Doğrudur. F- 16'da bir kısım malzemeleri biz ürettik. Ama patent kimin? Bilgi beceri kimin? Amerika'nın. Biz ilk defa eğitim gemisi ve Türk savaş uçağını tasarımından, montajına tamamını kendimiz yapmak istiyoruz. Bir havuz oluşturacağız. O havuzdan uçağımız çıkacak. Bu işe başlayan ülkeler 20 yılda üretim yapmış. Biz daha yeni başladık. 20 yıl eklediğimizde 2030 yılında kendi uçağımızı üretmiş olacağız."
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın programına, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AKP Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte kalabalık bir grup takip etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız