SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Hususta Zeki Çocuklar.."

0
Güncellendi - 2016-02-17 02:34:19
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'un Teknik Direktörü İsmail Tekin, "Futbolcularımız çok büyük bir mesafe kat etti. O hususta zeki çocuklar. Gayret ediyorlar. Biraz o gayretleri içerisinde de panik yapıyorlar, aceleci davranıyorlar. Şimdi onu kaldırmaya çalışacağız. Onu kaldırırsak, çok keyifli bir Yeşilyurtspor takımı sahneye çıkmış olacak" dedi.

Geride kalan 3 maçta 7 puan toplayarak, ligde çıkışa geçen Malatya Yeşilyurtspor, Pazar günü sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Elazığ Yolspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Yeşiltepe 2 nolu sahada, teknik direktör İsmail Tekin yönetiminde çalışan futbolcuların, İslahiyespor maçında alınan galibiyet sonrası bir hayli keyifli oldukları gözlendi.

"FUTBOL AÇISINDAN DEĞİŞİK ÖZELLİKTE 3 MAÇ OYNADIK"

Peuano01Futbolcularına antrenman öncesi yaklaşık 10 dakika İslahiyespor maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan teknik patron İsmail Tekin, "Bir haftada 3 maç oynadık. Burada bir 44 Malatyaspor maçı var ki, psikolojik ve futbolcuların hazırlanmaları açısından sıkıntılı bir maçtı. Tabi orada alınan 3 puan. Ardından grubun lideri Adıyaman 1954 Spor'a karşı yapılan mücadele sonrası kazanılan 1, kaybedilen 2 puanımız vardı. Arkasından da İslahiyespor deplasmanına gittik. Hepsi bizim için futbol açısından değişik özelliklerde 3 maçtı. Futbolcularımız bunların üstesinden gelebildi" dedi.

"10 KİŞİ KALMAMIZA RAĞMEN MÜCADELE ETTİK VE GALİP GELDİK"

Tecrübeli teknik adam, küme düşmeme mücadelesi veren İslahiyespor deplasmanından 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "İslahiye'de bir takım sıkıntılarla karşılaşacağımızı düşünüyorduk. 3 gün içerisinde yaptığımız çalışmalarda da futbolcularımıza bunları anlatmaya çalıştık. Takımımızı da bu maça en iyi şekilde hazırlama gayetinde olduk. Sonucunda deplasmanda 10 kişi kalmamıza rağmen aynı mücadelemizi verip, 90 dakika boyunca ciddiyetimizi koruduk. 10 kişi kalmamıza rağmen bir moral bozukluğu olmadan, o boşluğu doldurarak, mücadelemizi devam ettirdik ve attığımız golle 1-0 galip geldik."

"FUTBOLCULARIMIZ BÜYÜK BİR MESAFE KAT ETTİ"

Futbolcuların her geçen gün büyük bir mesafe kat ettiklerini ve saha dışında söylenenleri saha içerisinde uyguladıklarını kaydeden Tekin, "Adıyaman 1954 Spor maçının son 10 dakikasında biz gol atabilirdik. Orada bazı zaaflarımız vardı. Maç, kontra atak oyununa dönüşmüştü. Adıyaman 1954 Spor maçında yakaladığımız fırsatlarının aynısını İslahiyespor maçında da bir tanesini yakaladık. Orada kaçırdığımız pozisyonu burada gol yaptık. Mert Ali Turgut'la Cihan Ak'ın çok güzel bir organizesi vardı. Zamanlama, Cihan'ın gol pozisyonuna sokulması ve Cihan'ın gayreti ile vuruşuyla da galip geldik. Tabi bu pozisyonlar anlatılıyor ve saha içerisinde uygulamaya çalışıyoruz. Bunlarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tam istediğimiz düzeyde değil ama şuanda futbolcularımız çok büyük bir mesafe kat etti. O hususta zeki çocuklar. Gayret ediyorlar. Biraz o gayretleri içerisinde de panik yapıyorlar, aceleci davranıyorlar. Şimdi onu kaldırmaya çalışacağız. Onu kaldırırsak, çok keyifli bir Yeşilyurtspor takımı sahneye çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

"ZOR MAÇ OLACAK"

Tecrübeli teknik adam, Elazığ Yolspor ile sahalarında zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını ifade etti.

Tekin, "Tabi ki zor maç olacak. Hakem faktörü çıkacak, rakip takımın oyun anlayışı ortaya çıkacak. Biz bunları ortadan kaldırmak ve maçı kazanabilmek için hazırlanacağız. Artık Yeşilyurtspor'un, futbolcuların maç kazanma alışkanlığının olabilmesi ve istikrarını devam ettirebilmesi için, bu maçı da kazanması lazım. Haftanın ilk antrenmanında gerek İslahiyespor maçını kritik ettim gerekse de Elazığ Yolspor maçıyla ilgili konuşmamda bunları hatırlattım. Futbolcularım da tabi ki bunun bilincindeler" diye konuştu.

"ÇOK DAHA KOLAY OLUYOR"

Gelecek sezonun yapılanmasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Önümüzdeki senenin yapılanması kafamda oluşuyor. Kolay oluştu. Hele de bir haftada 3 maç oynamamız, bu hafta da içeride küme düşmeme mücadelesi veren takıma karşı vereceğimiz dikkat ve göstereceğimiz performans, maç kazanmak için gerekli olan varyasyonların gösterilmesine şahit olacağız. Onları takip edeceğiz. Ama şu bir gerçek ki, takıma geldiğimde önce pek çalışmadığım için bir takım düşüncelerim vardı ama şimdi çalıştıkça, futbolcularımda bunun karşılığını verdikçe senenin hazırlığı çok daha kolay oluyor. Daha sağlıklı düşünüyorsunuz. Önümüzde uzunda bir zaman var. Yeşilyurtspor, profesyonel bir takım gibi idare ediliyor. Bunda kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu ve futbol şube sorumlusu Eyüp Bolat'ın büyük katkıları var. Yöneticilerimiz her maça geliyor ve ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Çalışmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Bir tesisimiz var ama antrenman için buraya geliyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın bu konuda hassasiyetini biliyorum. Yer arattırıldığını da biliyoruz. Öyle bir şey olacağı zaman hedeften kaçınılmaz olur."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız