SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O İddia Ne Kadar Doğru?

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:28
O İddia Ne Kadar Doğru?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Hrant Dink'in öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla yapılan yürüyüş sırasında, gruba silahlı saldırıda bulunulmak istendiği iddiası İhlas Haber Ajansı ile Doğan Haber Ajansı tarafından haber olarak servise konulurken, eylemi takip eden Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri Burhan Karaduman, gruba saldırı girişimi olmadığını, gruba yakın mesafede sabıkalı bir şahsın polisi görüp silahını arkadaşına vermek isterken polisçe farkedilmesi üzerine yakalandığını bildirdi. Yakalanan şahsın 23 suçtan sabıkası olduğu, hakkında da iki ajansın iddia ettiği gibi "Silahlı Saldırı Teşebbüsü"nden değil, "Ruhsatsız Silah Taşıma" suçlamasıyla işlem yapıldığı kaydedildi.

İHA'NIN "SİLAHI ATEŞLEYECEKKEN POLİS FARKETTİ" İDDİASI..

İhlas Haber Ajansı tarafından, fotoğraflarla servis edilen haber şöyle:

"Malatya’da, Hrant Dink’in ölümünün 8. yıldönümünde yürüyüş yapan bir gruba, gençler tarafından silah çekildi.

Malatya Kız Meslek Lisesi önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, Emekçiler Platformu üyeleri ve bazı dernek üyeleri, Hrant Dink’in ölümünün 8. yıldönümü nedeniyle doğduğu mahalleye yürüyüş düzenledi. Sloganlarla sokakta yürüyen guruba çok sayıda polis eşlik etti. Bir grup genç, yürüyüş düzenleyen vatandaşlara doğru yürümeye başladı. Grubun üzerine yürüyen gençlerden biri özel yapım silah çıkarak yürüyüşçülerin üzerine doğrulttu. Tam silahı ateşleyecekken polis şahsı fark etti. Polisin anında müdahale etmesi ile olası bir faciadan dönüldü. Silahlı şahsın elinden alan polis, genci gözaltına aldı. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar gruba sözlü saldırıda bulundu. Yürüyüşlerine devam eden grup daha sonra Taşhoron Kilisesi önünde mumlar yakarak karanfil bıraktı. Hrant Dink’i anan grup daha sonra sessizce dağıldı."

"GRUBA SİLAH ÇEKME VE DOĞRULTMA OLMADI.."

Emek ve Demokrasi Platformu'nun eylemini takip eden Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri Burhan Karaduman da, her iki ajansının iddiasının aksine, gruba herhangi bir silahlı saldırı girişiminde bulunulduğuna tanık olmadığını belirterek, şunları anlattı:

"Emek ve Demokrasi Platformu Grubu Hrant Dink’in Salköprü Mahallesindeki Boncuklu Sokakta doğduğu evin bulunduğu noktaya doğru Boztepe Caddesi üzerinde yürüyüş halinde iken, Samanlıoğlu Cami’ne varmadan ara sokakta polis bir kişiye müdahale etti. Polis bu kişiye müdahale ederken, yanında bulunan 4-5 arkadaşı ise kameramanların çekim yapmasına tepki gösterdi. Bu olay olurken, grup yaklaşık 40-50 metre geride yürüyüş halinde idi. Yakalanan şahısın gruba doğru tabanca çekmesi ya da tabanca doğrultması gibi her hangi bir olay yaşanmadı. 

Sonradan öğrendiğimize göre; Emniyet, yürüyüş nedeniyle bölgede güvenlik önlemi alırken, Boztepe Caddesi üzerine çıkan ara sokak başlarına sivil polis yerleştirmiş. Daha önceden polis karakolunda çalışan, şuanda ise Güvenlik Şubesinde görevli sivil polis memuru, daha önceden işlem yapılmasından dolayı sabıkalı olan E.K. (24) adlı şahısı  tanıyor. 

E.K. polisleri görünce büyük ihtimalle korku ile belindeki  tabancayı çıkartıp yanında bulunan 4-5 arkadaşından birisine vermek isterken, Güvenlik Şube’de görevli polis memuru bunu fark ederek, şahısa müdahale ediyor ve üst araması yaparak silahı alıyor. Şahısın gruba silah doğrultması ya da çekmesi gibi her hangi bir olay yaşanmadı.

Polis ekiplerince karıştığı asayiş olaylarından dolayı tanındığı için korku ile silahı arkadaşına verirken polisin dikkatini çekerek, fark etmesi ile yakalanan E.K.’nin uyuşturucu madde, kavga ve yaralama gibi olaylardan toplam 23 ayrı suç kaydı bulunuyor ve il merkezinde bir berber dükkanı işletiyor.

E.K. yapılan üst aramasının ardından ifadesi alınmak üzere Sanayi Polis Merkezi’ne götürüldü.

Emniyet ekipleri, E.K. hakkında silahlı saldırı teşebbüsünden değil, ruhsatsız silah taşıma suçundan işlem başlattığı öğrenildi."

VALİLİKTEN VEYA EMNİYETTEN AÇIKLAMA BEKLENTİSİ..

İki ajansın haberlerindeki iddialar ortalığı karıştırırken, Malatya Valiliği'nin veya Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin bir açıklama yapması gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız