SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O İddianame Zirve Dosyası'nda

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:58
O İddianame Zirve Dosyası'nda
A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyunda 17/25 Aralık davası olarak da bilinen ve Fetullah Gülen’in 1 numaralı sanık olarak gözüktüğü davanın iddianamesi,  Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 Hristiyan misyonerin katledilmesine ilişkin davanın dosyasına girdi.

Zirve Yayınevi Davası'nın görüldüğü Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 108. duruşmada sanık avukatlarının talebi üzerine mahkeme heyeti 17/25 Aralık dosyası olarak bilinen davaya ilişkin iddianame örneğinin de dosyaya eklenmesi için ara karar almıştı.

Alınan ara karar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan ve Fetullah Gülen’in 1.numaralı şüpheli olarak gözüktüğü, toplam 69 kişinin şüpheli olduğu iddianame Malatya’ya gönderilerek Zirve Yayınevi Dava dosyasına eklendi.

Söz konusu iddianamede  Fettullah Gülen için, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünü kurmak ve yönetmek, Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal casusluk maksadıyla elde etmek” suçlamaları yöneltiliyor.

İddianamede “müştekiler” olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Serhat Albayrak, Berat Albayrak, Necmeddin Bilal Erdoğan, Yalçın Akdoğan, Mehmet Nihat Ömeroğlu, İsmail Rüştü Cirit yer alıyor. İddianamede  “mağdur” olarak ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AKP dönemi bakanlarından toplam 26 kişi yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız