SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O İHA Malatya'dan Yönlendirildi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:14:15
'O İHA Malatya'dan Yönlendirildi'
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, jetlerle bombalanan 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere'nin Irak tarafındaki sınır bölgesinde meydana gelen ve geçtiğimiz günlerde Askeri Savcılığın "kovuşturmaya yer olmadığına" ilişkin kararı nedeniyle bir kez daha gündeme oturan olayla ilgili ayrıntıları yazdı.

Ergin'in "Kaçınılmaz hataya nasıl gidildi?" başlıklı yazısında, terörist sanılan ancak kaçağa giden köylülerden oluşan grubun Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı'nın yönlendirdiği İHA (İnsansız Hava Aracı) tarafından saptandığını belirtti ve o gün olanları şöyle yansıttı:

"GENELKURMAY Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın önceki gün açıkladığı “kovuşturmaya yer olmadığına” ilişkin kararında yer alan bilgiler ışığında TSK’nın Uludere olayında karar alma mekanizması şöyle işlemiştir:

Kaçınılmaz hataya nasıl gidildi?

17.20 MALATYA: İkinci Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nın yönlendirdiği İHA (insansız hava aracı) 28 Aralık 2012 tarihinde akşam saatlerinde Şırnak Düğün Dağı ile Hakkâri Çukurca arasındaki güzergâhta keşif yapmaktadır. Saat 16.50’de başlayan keşfin planlamasını İkinci Ordu İstihbarat Başkanı Kurmay Albay Aygün Eker (geçen eylül ayında emekli oldu) yapmıştır. İHA’nın gönderdiği görüntülerin yansıdığı ekranda saat 17.20’de dikkat çeken bir hareketlenme olur. Düğün Dağı bölgesinde sınırın 6-7 km güneyinde Haftanin Deresi Vadisi’nde motorlu araç olduğu değerlendirilen üç ısı kaynağı tespit edilir. 15 dakika içinde motorlu araç sayısı yediye çıkar.

17.45 ŞIRNAK: İHA’nın gönderdiği görüntüler Şırnak’taki 23’üncü Sınır Tümen Komutanlığı Karargâhı’ndaki ekrana da düşmektedir. İkinci Ordu İstihbarat Başkanlığı ile Şırnak’taki Tümen Komutanlığı arasında görüntüler hakkında telefon konuşmaları başlar. 

17. 55 ŞIRNAK: Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük (halen İstanbul’da Birinci Ordu Kurmay Başkanı), terörist olarak değerlendirdiği gruba topçu ateşi izni için talebini İkinci Ordu Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Halil Erkek’e iletir (halen Tekirdağ Sekizinci Mekanize Piyade Tugay Komutanı). 

17.55 VAN: İHA görüntüleri, karargâhı Van’da bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından da izlenmektedir. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç (halen Gelibolu’da İkinci Kolordu Komutanı) İkinci Ordu’ya görüntüleri terörist olarak değerlendirdiklerini bildirir. 

18.00 MALATYA: İstihbarat Başkanı Albay Eker, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ün (halen Jandarma Genel Komutanı) makamına giderek kendisine durumu anlatır..."

Yazının tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25528871.asp?utm_source=hurriyet&utm_medium=yazarlar&utm_campaign=yazarsonyazi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız