SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'nin Pütürge İhalesine İptal

0
Güncellendi - 2016-09-18 04:03:41
TOKİ'nin Pütürge İhalesine İptal
A- A+ PAYLAŞ

  • 31 Ağustos'da yapıldığı açıklanan 305 konutluk TOKİ Pütürge Projesi ile ilgili ihale iptal edildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yapıldığını açıkladığı, Pütürge'de TOKİ'nin 305 konut inşasına ilişkin ihalenin iptal edildiği bildirildi.

ÇALIK AÇIKLAMIŞTI..

Çalık, toplam 305 konutun ihalesinin TOKİ Başkanlığı tarafından yapıldığını belirttiği 1 Eylül günkü açıklamasında, projeyle ilgili “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi’nde 264 konut, Pazarcık Mahallesi’nde de 41 olmak üzere, toplam 305 konutun ihalesi yapıldı. İhale kapsamında ayrıca cami, 6 dükkân ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+2 ve zemin+3 olan konutların 212’si 2+1 planında, 93’ü ise 3+1 planında inşa edilecek. Ticaret alanları, park ve cami bir arada tasarlanarak, insanların geniş bir bölgede rahat hareket etmeleri ve araç trafiğinden etkilenmemeleri sağlandı. Konut cephelerinde kullanılan ahşap ve taş kaplamalar ile hem geleneksel hem de modern mimariden kesitlerin sunulması amaçlanıyor.” diye bilgi vermişti.

İPTAL KARARI..

TOKİ Başkanlığı'nca 31 Ağustos günü yapılan ve tahmini bedeli 45 milyon 724 bin 209 TL. olarak belirlenen ihaleye tek teklif verildiği bildirildi. Mustafa Ekşi-Biser İnşaat ortaklığının, projeye tahmini maliyet bedelinin üstünde, 53 milyon 253 bin TL. teklif verdiği öğrenildi.

TOKİ tarafından yapılan değerlendirme sonucu ihalenin iptaline karar verildi. İptal kararının, ihaleye tek katılımcı olması ve tahmini maliyetin üzerinde teklif verilmesi olduğu değerlendirildi.

GÖRSELLER: İhalesi iptal edilen TOKİ Pütürge Projesi'nin maket görüntüleri

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

pütürgetokipütürgetoki2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İbrahim (7 yıl önce)
    Mümkünse ihaleyi Malatya'da yapın neden istanbul ikinci konu ağalar mahlesi neden bölge okulu etrafına yeni bir modern Pütürge şık olur ve bölge halkı bu işi yaparsa çok iyi olur Bir okul ve bir polis güvenlik nokta ilave edilirse harika olur Fikrimi belirtim çok saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Daha cok iptal edilir toki puturgeye hizmet gitmez sayin calik puturgenin halini goruyormusun merkezin ici koylerden beter memleketi rezil ettiniz 2016 puturge icin hizmet yiliydi hizmette ne hizmet sizi destekleyenler oldukca hizmetlerinizde basariniz cok olur yazik ettiniz puturgeye calik ve ekibi
    0
    0
    Yanıtla