SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O İlçe Malatya'yı İstiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:10:08
O İlçe Malatya'yı İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman’ın Sincik İlçesi’nin Malatya’ya bağlanması istendi.

İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarına Naci Şavata başkanlığında devam edildi.

Gündem gereği, Malatya Valiliği’nin gönderdiği, Adıyaman İli Sincik İlçesi’nin Malatya tarafında kalan Arıkanok, Aksu ve Geçit köylerinin yolunun karla kapanmasında Malatya İl Özel İdaresi ekiplerinin açmaları talep edildi. Talep kabul edildi.

Bu madde görüşülürken, meclis üyeleri görüşlerini dile getirdi. Meclis üyeleri Rıza Sinanoğlu, Hasan Gögüs, ve Battal Paşahan da, Adıyaman’ın Sincik İlçesi’nin Malatya’ya bağlanması için yapılan referandumda evet oyu çıkmasına rağmen, buna Adıyaman’daki siyasilerin olur vermediğini dile getirdiler.

CHP grup başkan vekili Mustafa Mengüç ise, “Adıyaman’ın bizden talep ettiği isteğe evet de. Bu iki il arasında dayanışma olması gerekiyor. Onlar da Nemrut Dağı’nda iki yolun birleşmesine olur demelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, “Adıyaman ile kız alıp vermişiz. Çoğumuz Adıyamanlıların yeğeniyiz. Onların Malatya’da, bizim Adıyaman’da akrabalarımız var. Bir ayrım yok. Nemrut Dağı konusunda çekişmeyi yerel yöneticiler yapıyor. Aslında hakkımız yok böyle tartışmalara girmeye” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi’nde diğer gündem maddeleri ve alınan kararlar ise şöyle:

“Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Merkez Huzurevi yakınların geçen kanalizasyon boruları ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Battalgazi İlçesi Hatunsuyu beldesinde bulunan Karaoğlan İlköğretim okulunun depreme güçlendirme ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Kuluncak İlçesi İlisuluk köyünün hali hazır içme suyunun sağlıklı olmadığı ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Darende İlçesi Aşağı Ulupınar-Danguş yolu bakım onarımı ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Merkez İlçe Üzümlü köyü Ortaköy mezrası arazilerin sulama sorunu ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İlimiz Kuluncak İlçesi Sultanlı köyü ile Çayköyü köyü üzerinde olan Tohma köprüsü ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Merkez İlçe Bağtepe köyü sulama sıkıntısı ile ilgili raporu okunup karara bağlandı. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız