SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O İlçenin Malatyalı Kaymakamı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:19
O İlçenin Malatyalı Kaymakamı
A- A+ PAYLAŞ
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi önceki gece saat 22.00 dolayında başlayan çatışmalarla sarsıldı.
 
İlçe merkezini cehenneme çeviren çatışmaların öncesinde trafoya saldırı yapıldı ve ilçe karanlığa gömüldü. Sessizliğe bürünen ilçede bir anda silah ve roketatar sesleri yankılandı. Beytüşşebap’ta en yoğun çatışmaların yaşandığı merkezlerden biri de ilçe kaymakamının yaşadığı ev oldu.
 
Eve 5 roket
 
5 roketatar mermisi ve onlarca kurşunun isabet ettiği evde saldırı sırasında Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, eşi ve 1.5 yaşındaki çocukları bulunuyordu. Baydaş Ailesi’nin yaşadığı ev sıcak ateş altındayken zırhlı bir araç evin demir kapısını kırdı, kaymakam, eşi ve çocuğu İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Kaymakam Baydaş, o gece neler yaşadıklarına ilişkin Hürriyet Dünyası’na konuştu. Gece 22.00 sıralarında bir anda şiddetli çatışmaların yaşanmaya başladığını belirten Baydaş, “Olayın başladığı esnada eşim ve çocuğumuz ile birlikte evdeydik. Normal bir akşamdı bizim için. Bir anda çatışma sesleri geldi. Biz olay akşamı güvenli bir yere geçtik” dedi. Baydaş, saldırının asıl hedefinin kaymakamlık olup olmadığı yönündeki soruya, “Bunu güvenlik birimleri değerlendirebilir. Ama tabi bizim oraya çok yoğun bir saldırı gerçekleştirildi. Her yer hedefti o akşam. Bizim açımızdan her yer önemli, her arkadaşımızın olduğu yer önemli” yanıtını verdi. Yaşanan olay nedeniyle kaygılanmalarının doğal olduğunu vurgulayan Baydaş, “Sonuçta insanız, kaygılanmamız normal. Eşimiz çocuğumuz için kaygılanıyoruz ama buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
Durum sakin
 
İlçede durumun sakin olduğu  bilgisini veren Baydaş, insanların günlük yaşamlarına döndüğünü kamu görevlilerinin ise işlerinin başına geçtiğini söyledi. 1981  Malatya doğumlu olan İhsan Selim Baydaş, bir yıl önce Beytüşşebap Kaymakamı olarak atandı. Baydaş, Beytüşşebap’tan önce Burdur Çeltikçi Kaymakamı olarak görev yaptı. Baydaş’ın ilk görev yeri ise 2006-2007 yılları arasında Kastamonu-İhsangazi Kaymakam Vekiliğiydi...         

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız