SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O İş Bitmez' Denmişti!

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da bu yıl şehir merkezindeki 17 mahallede yaygın olarak kullanılması planlanan ve çalışmaları sürdürülen doğalgaz şebeke çalışmalarında hiçbir sıkıntı yaşanmadığı, çalışmaların planlandığı şekliyle devam ettiği açıklandı. Bu açıklama, geçtiğimiz yıllarda Malatya'daki bazı yetkililerin, uygulanan pahalı aboneliği savunmak için söyledikleri, Elazığ'daki işin zamanında bitirilemeyeceği iddialarını boşa çıkardı.

GAZ VERİLİYOR..
Elazığgaz İşletme Müdürü Oğuzhan Soysal, Türkiye'de en ucuz doğal gaz aboneliğinin Elazığ'da bulunmasına karşılık Elazığlı vatandaşların abonelik konusunda duyarsız davrandığını belirterek, "Biz bir işletmeyiz. Tabii ki doğal olarak yaptığımız yatırımın geri dönüşünün kısa sürede olmasını isteriz. Yaptığımız çalışmaların vatandaşlar tarafından kullanımında da vatandaşların lehine olmasını isteriz. Elazığ'da bu yıl dokuzuncu ayın 30'unda gaz verme işlemini başlatmayı planlamışken, Ağustos ayında gaz vermeye başladık. Şu anda doğalgaz tesisatını evlerine çektiren ve aboneliğini yaptıran 18 bine yakın abonemizden 100'ü evlerinde gaz kullanmaya başladılar. Elazığ'da doğal gazın yaygın olarak kullanımı için 30 Ekim'de gaz hazır olacak. Çalışma yapılan tüm mahallelere gaz verilmesine başlanacak" dedi.

ABONE SAYISINDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ
Soysal, bu yıl 15 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını ancak doğalgaz abone sayısında hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz 17 mahallede toplam 70 bin konutun önüne doğalgaz götürmeyi planlamıştık. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda bu hedefimizin 50 bin konutluk bölümüne ulaşmış durumdayız. Tabii ki beklentimiz 70 bin konuttan en az 45-50 bininin abone olmasıydı. Bu beklentimiz çok alt seviyelerde kaldı. Doğal gaz abone sayımız 18 bin civarında. Oysa Elazığ'da doğalgaz aboneliği sadece 5 dolar. Diğer illerde bu rakam 150 dolarların üzerinde. Malatya'da 185 dolara abone oluyorlar. Buna rağmen Malatya'da abone sıkıntısı yaşanmıyor. Ben Elazığlı vatandaşlarımızın da bu imkandan yararlanıp hem ekonomilerine katkı sağlamak, hem de Elazığ'da temiz ve kaliteli yakıt kullanarak hava kirliliğinin önlenmesi ve kış aylarında rahat bir şekilde nefes almalarını sağlamaları adına abone olmalarını istiyorum."

MALATYA'DAKİ İDDİACILARIN "FOS" ÇIKAN ÖNGÖRÜLERİ..
Malatya'da doğalgaz şirketinin abonelik için vatandaşlardan 180 dolar alması, buna karşılık Elazığ ihalesini kazanan şirketin herhangi bir abone bedeli talep etmemesi Malatya'da ciddi tartışmalara yolaçmıştı. Dönemin TSO başkanı ve şimdinin milletvekili Mücahit Fındıklı, dönemin belediye başkanı Cemal Akın ile o dönem Pegaz adını taşıyan şirketin genel müdürü Turgay Zorlu, Elazığ ihalesini alan şirketin taahhüt ettiği sürede abonelerine gaz veremeyecekleri iddiasında bulunmuşlardı. Elazığ'daki gaz şirketi, planlanan zamandan da 1 ay önce abonelerine gaz vermeye başlayınca, Malatya'daki iddia sahiplerinin iddiaları fos çıkmış oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız