SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O İş Bitti..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık; Mimarlar Odası'nı, Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek, bu kuruluşların yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu, bazı açıklamalar yaptı.

MİMARLAR ODASI'NDA..
AKP Milletvekili Öznur Çalık, il başkanı Mustafa Şahin, başkan yardımcısı Mahmut Ünal Özer, AKP İl Genel Meclis Üyesi Ali Erol Aydoğan ile birlikte Mimarlar Odası Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarete Şeker Fabrikası alanına yapılacak olan hastane damgasını vurdu. Milletvekili Çalık, "Bu iş bitti. Hastane oraya yapılacak. Bunun tartışılmaması gerek. Tartışılması gereken yapım aşamasında göremediğimiz eksikliklerin dillendirilmesidir" derken Mimarlar Odası (MO) şube Başkanı Abdurrahman Yavuz "Bizim için bitmedi, hala da Malatya'nın geleceği açısından oraya yapılmaması gerektiğinde ısrarlıyız" dedi.

Oda başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Çalık, "Siyasetin yanı sıra olmazsa olmazlarından biri de sivil toplum kuruluşlarıdır. Mimarlar Odası Başkanımız ve yönetim kurulundaki mimar arkadaşlarımız güzel çalışmalar yapıyorlar örnek olarak da alt geçit çalışmalarıdır. Mimarlar Odasının uyarısıyla projesi ve hatta ihalesi üst geçit olarak planlanan projesinin alt geçide dönüşmesidir. Çevreyolu alt geçidi Mimarlar Odasının eseridir."

Malatya’nın artık huzur şehri olduğunu vurgulayan milletvekili Çalık, "Sivil toplum örgütleri kavga etmilor, Üniversite etmiyor, Belediye etmiyor. Kentimiz artık bir huzur kenti oldu. Malatya’ya bir çevre yolu gerekiyor dedim. Ben teknik değilim, bunu söylememin sebebi gittiğim güzergâhın yoğun olması ve yaşadığım sıkıntı sonucu söyledim ve Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze gittim. 2009’da çevre yolunun yapılmasını söyledim. Karayolları Genel Müdürümüze gittim, onlardan aldığım bilgiler kuzey çevre yolunun daha elverişli olacağı yönündeydi. Bu konuşmaların ardından bana şu şekilde ‘Öznur Hanım kuzey çevre yolunun altında arsanız mı var?' gibi iftiralara maruz kaldım. Bu iftiralar ve karalamalar beni çok üzdü ve çalışma şevkimi az da olsa kırdı. Hepimizin ortak paydası Malatya’dır. Mimarlar yapılanmada önemli rol oynadığı için katkınıza çok ihtiyacımız var. Süreci beraber takip edelim” dedi.

Çalık, "Geçtiğimiz aylarda Mimarlar Odası, İnşaat ve Ziraat Mühendisleri Odası, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve biz milletvekilleri ile birlikte Güney ve Kuzey Çevreyollarının artıları ve eksileri konusunda bir toplantı yaptık. Genel Müdürlükçe Kuzey Çevreyolu ağırlık kazanıyor.

Çalık, Malatya merkezde bulunan iki devlet hastanesinin Malatya’ya fiziki yapılaşmada yakışmadığını kaydetti.

Çalık, “Malatya’ya bir hastane kazandıralım dedik. Malatya’nın iki devlet hastanesinin fiziki yapılanması oldukça zayıf ve Malatya’ya yakışmıyor. Bu nedenle Malatya’ya 850 Yataklı Araştırma ve İhtisas Hastanesi’nin yapılmasına karar kılındı. Daha sonra bu hastane nereye yapılır? diye uzunca düşündük. Sağlık Bakanlığımıza Çevre yolu altı, İkizce Köyü yazısınında aralarında bulunduğu 4 yer önerdik. Bakanlığımızda iki devlet hastanesinin merkezden kaldırılması durumunda hastaların özel hastanelere yoğunlaşacağını göz önünde bulundurarak hastaneyi Şeker fabrikası arazisi alanına yapılmasını uygun gördü. Yani bu iş bitmiştir”dedi.

Mimarlar Odası başkanı Abdurrahman Yavuz araya girerek "Bizim için Malatya'nın geleceği açısından bitmemesi gerek" deyince Milletvekili Çalık; "Artık bu iş bitmiştir. Ekim'de temel atacağız bundan sonra yapım aşamasında bizim görmediğim olumsuzlukları tartışalım" diye karşılık verdi.

Yaşanan tartışmaların MASTER İmar planının olmamasına bağlayarak söze başlayan Oda başkanı Yavuz'da özetle; "Bizim Master Planı’mız olsaydı bu tartışmalar yaşanmazdı. Malatya’nın 40 ya da 50 yıl sonrasını planlamak gerekir. Malatya’nın en öncelikli sorunu Master İmar Planı’dır”dedi.

TSO'DA..
Beraberinde İl Başkanı Mustafa Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, meclis başkanı Sami Payza ve yönetim kurulunu ziyaret eden Milletvekili Öznur Çalık, TBMM'nin tatilde olması sebebiyle seçim bölgesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Kalkınma Ajansı'nın bölge'de Malatya'ya kurulmasının yararlarını da anlatan milletvekili Çalık, "Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) merkezinin Malatya'da bulunması sebebiyle, Kalkınma Ajansı da Malatya'ya kurulmuştur. Kalkınma Ajansı'nın Malatya'ya kurulmasıyla diğer iller dışlanmamıştır. Mesela, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illeri işlemlerini Malatya'da yaptıracak. Bunun ilk toplantısını da bu illerimizin yetkililerinin katılımı ve bir bakanımızın başkanlığında önümüzdeki günlerde Malatya'da yapılacaktır. Kalkınma Ajansı Malatya'yı cazibe merkezi haline getirecektir" dedi.

Çalık, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme bölümü için bakanlığa ödenmesi gereken 4 milyon TL ot bedelini, yapılan görüşmeler sonunda 542 bin TL'ye indirerek Malatya'dan 3,5 milyon TL çıkmadığını vurguladı. Çalık, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yetersiz kalan arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması için girişimlerde bulunulduğunu ve tedbir alınması gereken suyun düzeltileceğine dikkat çekti.

Malatya'nın sanayi şehri olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Öznur Çalık, "Bu nedenle çok ve hızlı çalışmalıyız. Çalışmalı, ama hızlı çalışmalıyız. Zaman zaman bazı konularda tartışma ve eleştiri oluyor. Tartışma ve eleştiri elbet olacaktır. Önemli olan kavganın olmamasıdır. Kavga olmayınca hizmetler daha çabuk gelir" diye konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da konuşmasında, "Ortak akıl ile bu şehre hizmet edeceğimizi her zaman söylüyoruz. Güzel şeyleri destekleyeceğiz, Malatya'nın aleyhine olanlara da her zaman tepkimizi koyacağız. Valilik, belediye, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerle hizmetten yana olduğumuzu bir kez daha yineliyorum" diyerek, Malatya'nın teşvikte 4.bölgede yer almasını tenkit edenlere şu cevabı verdi:

"Gönül isterdi ki, İstanbul, Bursa ve Gaziantep gibi sanayide gelişip, 1. bölgede olsaydık. Ancak konumumuz bu. Bu konumu avantajlı duruma getirip, 4. bölgede yer almamızdan azami ölçüde yararlanmak gerekiyor."

"Malatya'nın hiçbir derdine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kayıtsız kalamayız" diyen Erkoç, Kalkınma Ajansı'nın Malatya'ya niçin kurulması gerektiğiyle ilgili raporu ilgili yerlere ulaştırdıklarını, bu konuda hiç polemiğe yer vermeyerek Malatya'ya kurulmasını sağlamaya çalıştıkları ifade edip, emeği geçenlere teşekkür etti.

ESOB ve ESKK'DE..
Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde İl Başkanı Mustafa Şahin ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "Son dönemdeki çalışmalarından dolayı milletvekillerimize ve parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içinde Malatya'nın sorunları çözümlenmeye başladı. Özellikle yol konusunda bazı önemli çalışmalar başladı. Biz başka bir ile gidip dönerken, yollardaki farkı görünce üzülüyorduk. Yolların kısa sürede biteceğini ümit ediyoruz. Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulmasında siyasetçilerimizin gücü ortaya çıkmış oldu. Bölgeler arasında çekişmeye neden olan Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulmasında milletvekillerimiz başarılı oldu. Bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Malatya'da yapılan iyilerin yanındayız ve eksik gördüklerimizi de eleştireceğiz. Esnaflarımıza gereken destek halen verilmiş değil. Esnaf ve sanatkar bu toplumun temel direğidir. KOSGEB'in vereceği kredilerde gecikme oldu. Esnafımızın bu konuda büyük bir beklentisi var. Bunun yerine getirilmesini istiyoruz. Sıkıntılar artınca bizim yüksek sesle konuşmamız gerekecek. Bunun için şimdiden herkes hazır olmalı" diye konuştu.

Keskin, katsayının kaldırılmasından dolayı YÖK'e teşekkür ettiklerini söyleyerek, gelişmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Mustafa Şahin ise, sivil toplum kuruluşları ile her zaman diyalog içinde olacaklarını belirterek, "Şehrimizin kazanması için mutlaka eksiklerimizde söylenmeli. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır. Odalarımız da hakkını arayacaktır. Malatya, birlik ve beraberlik içinde daha çok yatırım alacaktır" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarını demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydeden Milletvekili Öznur Çalık ise, "Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal devlet anlayışından hiç taviz vermedik. 2 yıldan beri çok çalıştık. Çok çalışmamız gerekiyordu. Türkiye'de AK Parti dışında 4 seçim üst üste başarılı olan başka bir parti yoktur. Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarı ile dünyanın parlayan yıldızı oluyor. Malatya'nın 4. teşvik bölgesinde olmasından dolayı yatırımların gelmesi artacak. Malatya bölgesinde parlayan bir il olması için herkesin üzerine düşen görevi çok iyi yapması gerekiyor. Malatya zaten bir huzur şehri oldu. Hızlı ve çok çalışmamız gerekiyor. Bizim halkımıza layık olmamız gerekiyor" dedi.

Toplantı esnasında Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil'in Tütün Yasası'ndan dolayı yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Çalık, Tütün Yasası'ndan geri dönüşün artık mümkün olmadığını söyleyerek, Türkiye'nin kapalı alanlardaki sigara yasağı ile dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti. Evren, esnafların halen sıkıntı içinde olduğunu ve piyasadaki durgunluğun halen sürdüğünü ifade etti. Evren, esnaf ve sanatkarlara çırak bulunması konusunda sıkıntı yaşanacağını belirterek, esnafa 10 milyon TL tutarında kredi verdiklerini kaydetti.

Burada da bir konuşma yapan milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, özelikle Darende-Malatya Karayolu'nun yatırım programına alınması ve yapımına başlanması konusunda tüm milletvekilleri olarak önemli çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

MGC'DE..
Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Çalık'ın Türkiye siyasetinde Malatya'yı en güzel şekilde temsil ettiğini ifade etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz de, Çalık'ı, Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) seçiminde bir görev almasını beklediklerini ifade ederek, "Mesela, sayın vekilimiz meclis grup başkan vekili olabilir. Çünkü, Malatya AK Parti'ye her zaman destek verip, 7 milletvekilinden 6'sını AK Parti'den seçmiştir. Bu kadar desteğe rağmen hükümetteki yönetim kanadında Malatyalı vekillere yeterince görev verilmemiştir" ifadelerini kullandı. Kemal Deniz, Malatya'daki barajlara ne kadar kaynak ayrıldığıyla ilgili soru da yöneltti.

Öznur Çalık da konuşmasında, 2002'de iktidara gelen AKP'nin yaptığı hizmetleri anlattıktan sonra basın ile ilgili görüşlerini dile getirdi. "Basın mensupları yol arkadaşımızdır. Biz yatırımların öncüsü, basın ise takipçisi olmuştur. Ortak paydamız yerelde Malatya, genelde Türkiyedir" diyen Çalık, "Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdi, biz millevekilleri olarak arazideyiz. Sadece seçimde değil, siz neler istiyorsunuz? diye de geziyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalık, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Malatya'daki barajlara 2009 yılı için 104 milyon TL ödenek ayırdığını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız