SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O İş DSİ ve Belediyeye Ait'

A- A+ PAYLAŞ

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, merkezdeki kanalların üzerini kapatma işinin DSİ ve belediyeye ait olduğunu söyledi.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, birlik binasında düzenledeği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Basın mensuplarına, açıktan akan kanalların tehlike arz ettiği, suyun buharlaşmasına neden olup, su israfı olduğunu, özellikle merkezden geçen kanalların üzerlerinin kapatılması konusunu gündeme getirdi. Başkan Polat, merkezdeki kanalların üzerlerinin kapatılmasının Devlet Su İşleri (DSİ) ve imar konusunda da belediyenin sorumlu olduğunu söyledi.

Polat, merkezdeki kanalların üzerinin kapatılması konusunda bütçelerinin de olmadığını bildirdi.

Şerefhan Deresi'nin Çat Barajı'na akıtılması projesinin ihale edildiğini ve sıranın yapım ihalesinde olduğunu dile getiren Abdullah Polat, Şerefhan Deresi'nin Çat Barajı'na aktarılmasıyla barajın doluluk oranın daha da yükseleceğini vurguladı.

Polat, "Derme Sulama Birliği olarak 2010 yılı sulama sezonunu bitirmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere 2010 yılı yaz mevsimi son yüzyılın en sıcak yazı olarak geçmiştir. Malatya ilinde sıcaklık ortalama 40-41 derece dolaylarında seyretmiştir. Buna rağmen Derme Sulama Birliği olarak omuzlarımıza yüklenen görevin öneminin bilincinde olarak sulama sezonunda çiftçilerimizin mağdur olmamaları için elimizden gelen gayreti sarf etmiş ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan sulama sezonunu kapatmış bulunmaktayız.

2010 yılı sulama sezonunda yaklaşık 37 milyon metreküp tarımsal sulama suyu kullanılmıştır. Kullanılan bu tarımsal sulama suyu ile 3 bin 250 dekar hububat, 550 dekar şeker pancarı, 34 bin dekar meyve bahçesi ve 600 dekar da tek yıllık mısır, sebze, yem bitkileri bitkiler olmak üzere toplam 38 bin 400 dekar tarımsal arazinin sulaması yapılmıştır"ifadelerini kullandı.

"21 KİLOMETRE KANAL YENİLEMESİ YAPILDI"
"Derme Sulama Birliği 2010 yılı sulama sezonu içerisinde kanal bakım-onarım, temizlik ve yenileme çalışmalarına da devam etmiştir. Sezon içerisinde şebekenin çeşitli bölgelerinde (Gündüzbey, Yeşilyurt, Yakınca, Bostanbaşı, Topsöğüt, Tecde, Karakavak, Orduzu, Hanımınçiftliği, Battalgazi, Samanköy) toplam 2 bin 500-3 bin metreküp beton kullanılarak 21 kilometre kanal yenileme çalışmaları yapmış ve yapmaya da devam etmektedir"diyen Polat, açıklamasını özetle şöyle sürdürdü:

"Her yıl sulama sezonundan önce yapılan şebeke temizliği 2010 yılı sezon başında da yapılmıştır. Şebekenin yüzde 100'ünün temizliği yapılmış olup bu temizlik neticesinde 28 bin metreküp rusubat çıkarılmıştır. Derme sulama şebekesinin büyük bir kısmı meskun mahalde kaldığından rusubatın büyük bir çoğunluğunu evsel atıklar oluşturmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını beklemekteyiz. 2008 yılında yaşanan kuraklıktan sonra şebekenin çeşitli yerlerine açılan sondaj kuyularının tamamının 2010 yılı içerisinde kapalı sisteme çevrilmesi projeleri yapılmıştır. Battalgazi ilçesi ile Yeşiltepe'de bulunan sondajların kapalı sisteme çevrilme işlemleri tamamlanmış olup Topsöğüt beldesinde bulunan sondaj kuyularının ise 2011 yılı sulama sezonundan önce bitirilmesi düşünülmektedir. Bu sistemlerin döşenmesinden sonara yaklaşık 700 hektarlık arazi modern sulama sistemi ile sulanacaktır".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız