SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O İstedi, Katilleri Bıraktık!"

A- A+ PAYLAŞ
'Topal cinayetiyle ilgili elimde ciddi bilgiler vardı ancak araştıramadan görevden alındım' diyen eski İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu, Ankara Başsavcılığı'na bildiklerini anlattı.
 
Radikal gazetesinde yer alan haberde, ‘Kumarhaneler kralı’ Malatyalı Ömer Lütfü Topal cinayetinin ardından görevinden alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu, Ayhan Çarkın’ın açıklamalarıyla yeniden soruşturulan faili meçhul cinayetlerle ilgili ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.
 
Özel Yetkili Ankara Başsavcılığı’nın sürdürdüğü faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Yazıcıoğlu da tanık olarak ifade verdi. Yazıcıoğlu ifade işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken Ömer Lütfü Topal cinayetiyle ilgili olarak ifade verdiğini söyledi.
 
'Topal'ın 15 yıllık sırlarıTBMM Susurluk Araştırma Komisyonu’na konuyla ilgili daha önce ifade verdiğini anımsatan Yazıcıoğlu, savcıya oradaki ifadesini tekrarladığını kaydetti. Gazetecilerin, “Ayhan Çarkın’ın ifadelerini eski emniyet müdürü olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Ben o adamı sevmem” karşılığını veren Yazıcıoğlu, Çarkın’ın ifadelerinin gerçekliği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Ayhan Çarkın’ın açıklamalarının anımsatılması üzerine ise Yazıcıoğlu, “Bana Ayhan Çarkın’dan bahsetmeyin”dedi.
 
Ağar’ın adı geçti Yazıcıoğlu, “Tansu Çiller’in, Özer Çiller’in, Mehmet Ağar’ın, İbrahim Şahin’in ismi geçti mi?” sorusunu, “Ağar’ın ismi geçti tabii. Çünkü, alınan şahısların Ankara’ya götürülmesi meselesi vardı” diye yanıtladı. Yazıcıoğlu, Susurluk Komisyonu’na, cinayetle ilgili elinde ciddi bilgilerin olduğunu ancak bunları araştıramadan görevden alındığını söylemişti.
 
Ceza alan olmadı İstanbul polisi Topal’ın katil zanlısı olarak Özel tim polisleri Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy ve Oğuz Yorulmaz ile Topal'ın ortaklarından Sami Hoştan ile Ali Fevzi Bir'i yakalamıştı. Ancak dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın talimatıyla bu kişilerin İstanbul polisinin elinden alınıp Ankara'ya götürüldüğü iddiası vardı. Beş kişi Ankara'ya götürüldükten sonra serbest bırakıldı. Üç polis Sedat Bucak'ın korumalığına verildi. Zanlılar daha sonra Topal cinayetinden yargılandı ancak ‘delil yetersizliği’nden beraat etti.
 
‘Ankara zanlıları elimden aldı’
Yazıcıoğlu görevden alınmadan önce dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yaptığı görüşmede Topal’ın üç özel harekâtçı polis tarafından öldürüldüğünü anlatmıştı.
 
Demirel 22 Aralık 1996’da yapılan Susurluk Zirvesi’nde Yazıcıoğlu ile görüşmesini liderlere şöyle aktarmıştı: “Bana dedi ki Emniyet Müdürü ‘Biz Topal’ı öldürenleri bulduk, Ankara geldi, elimizden aldı’. Neden verdiniz? ‘Efendim alırlar, emniyetin usul ve kaidesidir’. Peki bunların Topal’ı öldüklerini nerden biliyorsunuz. ‘İtiraf ettiler. Sadece Topal’ı değil, başkalarını da öldürdük diyorlar’.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız