SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O İstifaların Biri Yasal!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:34
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti İl Başkanı Şerafettin Arpacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikte, partilerine mensup 40 üyenin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçtikleri yolunda basında yer alan haberler üzerine açıklama yaparak; "Parti üyesi 13 kişi  istifa dilekçesi verdi, bunlardan biri prosedüre uygun." dedi.  Arpacı, istifa eden 13 kişinin;  Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bulgurlu ile merkez  ilçe yönetim kurulu üyesi 9 kişi ve parti üyesi 4 kişi olduğunu açıkladı.

DP İl Başkanı Şerafettin Arpacı açıklamasında, istifa dilekçesi verenler arasında sadece Merkez İlçe Başkanlığını yürüten Mehmet Bulgurlu’nun dilekçenin yanı sıra istifasını noter aracılığıyla gönderdiğini belirterek, “ Parti tüzüğü gereği üyenin istifasının resmiyet kazanması için noter kanalıyla göndermesi gerekmektedir. Noter kanalı ile yapılacak başvurular parti genel merkezine gönderilecek ve buradan da üyeliklerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecektir. Dolayısıyla  partimizden 40 üyenin istifası söz konusu olmadığı gibi sadece 13 kişi istifa dilekçesi vermiş bulunuyor. Bunlardan da sadece Mehmet Bulgurlu’nun  noter aracılığıyla istifası olması nedeniyle bunu işleme koyabileceğiz” dedi. Arpacı, "Yüzde 50 oy potansiyeline sahip iktidar partisinin de bu tür basit işlere tenezzül etmemesi gerekiyor. Halen üyemiz görünen isimleri partilerine üye yazmaları siyasi olarak yakışmaz." diye konuştu. 

Arpacı, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçenler arasında yer alan Erdal Altunkaya ile ilgili olarak ise; "Demokrat Parti eski il başkanı olarak ifade edilen bu kişi, partinin Genel İdare Kurulu tarafından üyelikten atılmıştı." dedi. DP İl Başkanı Arpacı açıklamasının devamında;  Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu’nun da  Demokrat Parti Genel İdare Kurulu kararı ile geçtiğimiz yıllarda partiden ihraç edildiğini de söyledi.

FOTO: AKP Genel Başkan Yardımcısı Soylu, eski genel başkanı olduğu Demokrat Parti'nin Malatya örgütünden AKP'ye geçen bir grup için Pazar günü düzenlenen törene katılmış, toplu fotoğraf çektirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız