SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Kadar Saçma ki!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 3 kişini öldürüldüğü Malatya'daki Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, çok ciddi bir çalışma ile dosyaların adliyeye gönderildiğini belirterek, "Eksiğimiz yoktur, fazlamız vardır" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak çıkan haberlerle ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Olay sonrasında şüphelilere ait elbiselerin tümünün aynı torbalar içerisinde Adli Tıp kurumu'na gönderildiği iddiasını, "Bu o kadar saçma bir iddia ki" şeklinde değerlendirerek iddianın yalan olduğunu söyleyen Kahya, "Bizim Türkiye'de 81 ilde bu işleri yapan Olay Yeri Şube Müdürlüklerimiz vardır. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde çalışan personelimizin hepsi kurslu ve sertifikalıdır. Kurs almayan hiçbir personel orada çalışmaz. Nitekim burada da yapılan işlem şudur, Emre'nin üzerinde çıkan kıyafetler, külotondan atletine kadar pantolondan ceketine kadar üzerinden ne çıktıysa bir tane torbada toplanmıştır. Abuzer'in üzerinden çıkan yine ayrı bir torbada toplanmıştır. Herkesin üzerinden çıkan ayrı ayrı torbalarda paketlenmiş ve Ankara'da Bulunan Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmiştir. Oradan gelen sonuçta ise hangi şüphelinin üzerinden, hangi maktulün kanının çıktığı tespit edilmiştir. Böyle bir saçmalık olamaz. Yani bütün şüphelilerin bütün kıyafetleri tek poşette, torbada toplanması milyonda bir ihtimal bile değil" diye konuştu.

Klasörlerin tam anlamı ile incelenmeden iddiaların gündeme getirildiğini savunan Kahya, "Adliyede, mahkemede 31 adet klasör var. Bu klasörleri inceleyen şahıslar içerisinden cımbızla bir kelimeyi çekiyorlar, başını ve sonunu irtibatlandırmadan böyle bir yanlışlık yaptıklarını düşünüyorum" dedi.

Olayın kilit ismi olan Emre Günaydın'ın hastanede yatarken dövüldüğü iddialarının da kesinlikle doğru olmadığını açıklayan Malatya Emniyet Müdürü Kahya, "Kesinlikle doğru değil,. Niye dövelim biz Emre'yi. Niye dövelim, neden dövülür bir insan? Her şey ortada. Bütün deliller, suç aletleri ortada. Yani şahsı niye dövelim ayrıca? Kesinlikle böyle bir dövme hadisesi yok. Sadece hastanede taşkınlık yapmıştır. Hemşirelere küfür etmiştir. Saldırgan tavırları nedeniyle elleri yatağına bağlanmıştır. Sürekli üzerindeki oksijen maskesini ve diğer cihazları serumları atmak istemiştir bilinç dışı olarak, etkisiz hale getirilmiştir. Dövme konusu söz konusu değil" ifadelerini kaydetti.

Emre Günaydın'ın olaydan bir gün önce yakalattığı tabancanın aynı gün tekrar kendisine teslim edildiği iddiasını da değerlendiren Kahya, "Silah dediğimiz, oyuncak tabanca. Kurusıkı tabanca. Bunu biz Adli Emanete teslim ettik, şahısa vermedik, verilebilir de. Yasal olarak engel bir hali yok. Ama biz adliyeye teslim ettik. Şahıslara geri verme gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

Kahya son olarak şunları söyledi: "Her şeyi fazlasıyla yaptık. Hiç bir eksiğimiz yok. Dört dörtlük bir dosyadır. Dosyamızda her hangi bir eksiklik yoktur, fazlası var. İleriki aşamada hepiniz göreceksiniz; mükemmel bir dosya hazırladık. Adli süreç devam ediyor. Bir eksiğimiz yok, fazlamız var."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız