SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Kafayla Bu İş Çözülemez'

A- A+ PAYLAŞ

Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten, Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin de katıldığı, Star Televizyonundaki Telegol programını "O kafayla bu iş çözülemez" başlıklı yazısında yorumlarken, programda kendisine yöneltilen bir soru üzerine "kem küm" ettiğini söylediği eski Başkan Hikmet Tanrıverdi'yi de eleştirdi.

Seten'in, 1 Ağustos günkü Vatan Gazetesi'nde yer alan yazısı şöyle:

"O kafayla bu iş çözülemez

Bir federasyon başkanı, 1.5 saatlik yayında gündemdeki skandallarla ilgili dişe dokunur tek tespit yapamazsa benim için onun koltuğu da artık tartışmalıdır

VATAN'ın başlattığı "Futbolda Temizlik" kampanyası ve art arda patlayan skandallardan sonra uzun süredir ortalığa çıkmayan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, pazar gecesi Telegol'de kendini gösterdi. Ama sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim, konuştuktan beni hiç aydınlatmadı. Hatta aydınlık konusundaki umutlarımı da azalttı.

Ulusoy'un hangi söyledikleri bende bu izlenimin uyanmasına sebep oldu?

Yavuz 03.30'da geldi
Birincisi yazarken belki okuyucuya aktarmakta güçlük çektiğim komik tablo, televizyonda gün gibi ortaya çıktı. Haluk Ulusoy, Denizlispor Başkanı Ali ipek ve Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'la birlikte neredeyse horon tepecekti. Birbirlerine iltifatlar, hal-hatır sormalar, aradaki dostluğun ne kadar köklü olduğunu anlatmalar... O tabloya bakınca Ulusoy'un Aydın veya İpek'ten birine yaptırım uygulamasının ne kadar imkansız olduğunu anlardınız. Onlar aynı takımdalar...

Hasan Doğan'ın "Ulusoy, kendisine seçimi kazandıranlara diyet ödemek zorundadır" sözüne Ulusoy şu karşılığı verdi: "Bir kişi çıkıp da herhangi bir vaat karşılığında bana oy verdiğini açıklasın, hemen istifa ederim."

Başkası çıkar mı bilmem ama bana sorarsanız "Altın sandık" diye dalga geçtiğimiz 6 numaralı sandıkta oy kullanıp da federasyondan karşılık almayan olmamıştır sanıyorum. 75 yaşında Bayan Milli Takımlar'ın başına gecenler mi istersiniz, profesyonel olarak federasyonda işe başlayan mı? Aslında ne ararsanız var.

Ama aynı mantığı Samsunspor eski Başkanı Adnan Ölmez'le ilgili kuramadı Ulusoy... Kendisiyle ilgili bir kişinin bir şehadeti bile istifa etmesine yeterli olurken, Süper Lig'de görev yapmış bir başkanın itirafları federasyonun Mehmet Kemal Ünsal ve Bülent Yavuz konusunda karar vermesine yetmiyor, yetemiyor...

Ulusoy ve Aydın, sürekli Unsal ile Yavuz'un ne kadar Türk futboluna hizmet ettiklerini anlattı. Sonra 03.30 civarında yayına bağlanan Bülent Yavuz'un o süklüm püklüm halini görmek, kusura bakmayın ama bende fazlasıyla şüphe yarattı.

Ali İpek ise kendisini suçlayan Hikmet Tanrıverdi'ye karşı hemen kontratağa geçip "Hikmet'çiğim, Gaziantep maçını alabilmek için Antep Başkanı İbrahim Kızıl'ı aradın mı? Ya da kimlere arattın?" diye sordu. Oluşan karambolden faydalanıp Malatya'yı Süper Lig'e tekrar çıkarmaya çalışan Tanrıverdi'nin "Kem.. Küm.." şeklindeki yanıtları onun da geçen sezonu boş geçirmediğini gösteriyor. Zaten İpek'in kontrasından sonra da hücumu bırakıp orta alanda top çevirdi.

14 dakikalık yanıt
Cemal Aydın, "Ben Adnan Ölmez yalan söylüyor diyemem" sözüyle haftadır kopardığı yaygaranın içinin ne derece boş olduğunu kabul etti adeta...

Gecenin hiti Ulusoy'un "VATAN gazetesinde şike haberi patladığı gün, konunun muhatabı Cemal Aydın bütün günü nasıl federasyonda geçirir?" sorusuna 14 dakika cevap verip, Aydın mevzuunun yanından bile geçmemesiydi.

Çadır tiyatrosuna dönen programla ilgili son not ise Haluk Ulusoy'un Hasan Doğan'ın arkasında hükümetin olduğunu ima edip, "Doğan'ın Bıçakçı'yı sattığı söyleniyor. Beni de dakikada satmış" diyerek savaş baltasını topraktan çıkarması oldu. İşin aslı Ulusoy, F.Bahçe ile Hasan Doğan'ın kendisini devirmek için plan yaptığını, medyadaki kampanyanın da bunun uzantısı olduğunu sanıyor.

Bence boşuna kafası karışıyor. Dünkü tabloyla, dünkü başkanlarla Türk futbolunun geleceği de bu! Bu kafayla ne doğru dürüst suçluyu bulurlar, ne de cezalandırırlar.

Anlaşılan iş yine başa düştü..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız