SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Kampüs Malatya'ya Kazandırılacak"

A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, yeni yatırımların 2012'de başlayacağını ifade etti.
 
AKP Malatya İl binasında geleneksel hale getirilen haftalık Halk Günleri toplantısına Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partili yöneticiler katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 2011 yılının AKP açısında Malatya için başarılı bir yıl olarak geçtiğini söyleyerek, "Halkımızın anayasa konusunda ciddi bir beklentisi vardı. Seçimlerden hemen sonra sayın TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'in başkanlığında Anayasa çalışmaları devam etti. Son bir haftadır Meclis Başkanımız, özellikle yeni Anayasa konusunda diğer partilerle birlikte Sivil Toplum Kuruluşları ve üniversitelerin çalışmalara katılmasını isteyerek, ziyaretlerle bu konuyu sıcak tutmaya çalışmaktadır. Biz yeni Anayasa'nın 2012 yılında çıkmasını istiyoruz. Ancak diğer partiler tarafından engellenirse de, biz AK Parti olarak 2013'de milletimizin önüne yeni bir Anayasayı koyma konusunda bir çalışmamız olacak. Ama biz istiyoruz ki toplumsal mutabakat sağlansın" dedi. 
 
Tüfenkçi, "Malatya'da 2011 yılında AK Parti üzerine düşen görevi yerine getirme konusunda gayretkar oldu. Yeni projelerin hayata geçirilmesi ve 2012 yılında da bunların süratle yerine getirilmesi için çalışmalarımız oldu. Seçimde Malatyalıların güçlü bir desteğini laldık. Malatya'yı daha yaşanabilir bir kent olması ve kamu yatırımlarından daha fazla pay alabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. 
 
Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, son Kuzey Irak sınırında meydana gelen olayda kaçakçı köylülerin öldürülmesi olayı üzerinde durarak, terörün üzerine devletin kararlılıkla gittiğini söyledi. Teröristle mücadele ile Kürt sorununun ayrı ayrı yürütüldüğünü söyleyen Fındıklı, "Sayın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da açıkladığı gibi, Türkiye'nin egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olması için, reform çalışmaları tekrar gündeme gelecek. Ancak, Doğu ve Güneydoğu'da yaptığımız bu çalışmalara ve açılımlara karşın, terör örgütü PKK, 'Ben bunları silah zoruyla alıyorum' diye bir propaganda yapıyor. Bütün şefkati ile birlikte hem yurt içinde ve yurt dışında elinde silah olanla, terörizmle gereken mücadele yapılıyor" dedi. 
 
Kuzey Irak sınırında yaşanan olayın bir kaza olduğunu belirten Fındıklı, "Bu kaza, Türkiye sınırları dışında PKK kampı yolu güzergahında yapılan operasyonda, o bölgede sınırda kaçakçılık yapan köylülerimiz öldü. Burada ihmali varsa, istihbarat atlaması varsa, ihmali olan varsa, olacağını sanmıyorum, bir soruşturma gerekiyorsa, bu soruşturma neticesinde de, kusurlarından dolayı da hak edenlerin cezalarını alacağını umut ediyorum. Oradaki kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz ve acılarını paylaşıyoruz. Bu tip kazalar bazen oluyor. Biraz aceleci davranmamak lazım. Olayı başka yönlere çekmek isteyen, özellikle PKK ile bağlantılı bazı gruplar bu olayı provoke ederek, farklı mecralara çekmek isteyecektir, ama biz sabırla doğruları araştırarak, doğrunun peşinde gitmenin gayreti içerisinde olacağız. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya'da 2012 yılında önemli yatırımların yapılacağını ve bazı projelerin hayata geçeceğini ifade eden Fındıklı, "300 yataklı Anne Sağlığı ve Çocuk Bakım Merkezi ve Hastanesi, yine Fizik Rehabilitasyon Merkezi bu yıl başlayacak. Erkenek Tüneli devam edecek, Karahan Tüneli bu yıl bitecek. Sivas Yolu duble yol çalışmaları devam edecek. O hattı da önümüzdeki dönem bitireceğiz. Yeni Emniyet Binamızın inşaatı başlayacak. Nasip olursa, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın kampüsünü Malatya'mıza kazandırmak istiyoruz. Yeni projelerimizi milletvekilleri olarak takip ediyoruz. Malatya hak ettiği noktaya gelecektir" dedi.
 
Malatya'nın yine bu dönem büyükşehir olacağını belirten Fındıklı, şuanda gereken rakamın 9 bin geçtiğini belirterek, bu konudaki çalışmalarında semeresini verdiğini söyledi. 
 
Fındıklı, Şeker Fabrikası'nı özelleştirilmesi konusunda ise, ihalenin açık yapıldığını ve isteyen herkese açık olduğunu belirterek, Konya Şeker Fabrikasını da işleten PANKO Birliği'nde ihaleye girdiğini ve ihalede daha düşük bir rakam verdiğini hatırlattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız