SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Kent Tedbir Amacıyla.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya'da 10 bin kişilik konteyner kent kurulacağını belirterek, ''Belki Suriyeli sığınmacılar da burada ağırlanabilecek'' dedi. 

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'da Suriyeli sığınmacıların kalması için konteyner kent kurulacağına ilişkin haberlere değindi. Bu konteyner kentin önceden beri yürütülen bir çalışma olduğunu belirten Şahin, ''Burası Suriyeli sığınmacıların gelmesiyle doğrudan ilgili değil'' ifadelerini kullandı. 

Van depreminde Türkiye'nin sıkıntı yaşadığını hatırlatan Şahin, ''Depremzedelerin barınma sorunu vardı. Bu Marmara depreminde de yaşanmıştı ancak Van'da biraz daha yakın zamanda bunu yaşadık. Hatıralarımız daha taze. Van'da kısa zamanda bir konteyner kent oluşturuldu. Bu kısa zaman da insanların yine birtakım sızlanmalarına, sıkıntı çekmelerine yol açtı'' dedi. 

Bu yaşananların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tedbir amacıyla geleceğe yönelik çalışmalar yaptığını anlatan Vasip Şahin, ''Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde hem depo hem de rezerv konteyner kentler oluşturalım. Allah korusun herhangi bir sıkıntıda, o civardaki bir afette insanları hemen oraya bir iki gün içerisinde yerleştirebilecek şekilde hazır tutalım'' düşüncesiyle çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, ''Projenin aslı bu ama bu arada Suriyeli sığınmacılar sorununu da Türkiye yaşamaya başladı. Şimdi bir konteyner kent kurabilirsek, ki çalışmalarımız devam ediyor. Belki Suriyeli sığınmacılar da burada ağırlanabilecek. O da henüz daha net değil'' diye konuştu. 

-''Belki Suriyeli sığınmacılar hiç gelmeyecek''- 

 Türkiye'nin yüzde 94'ünün deprem riski altında olduğunu belirten Vali Şahin, ''Nüfusun yüzde 90'ı deprem riskiyle karşı karşıya. Merak etmeyin Türkiye'de hiç deprem olmaz, Malatya'da hiç deprem olmaz diyemeyiz. Bu coğrafyada her an depreme hazırlıklı olmak zorundayız'' ifadelerini kullandı. 

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların sayısının 140 bini aştığını kaydeden Şahin, ''Kuracağımız konteyner kent, 2 bin konteyner civarında. Nüfus olarak 10 bine tekabül ediyor. Biraz az olur, biraz çok olur. Belki Suriyeli sığınmacılar hiç gelmeyecek'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız