SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Kesintinin Bizimle İlgisi Yok"

A- A+ PAYLAŞ
Cumartesi günü yeni yıla saatler kala meydana gelen ve yaklaşık bir saat süren elektrik kesintisi ile ilgili Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından açıklama yapıldı. Kesintinin Yüksek Gerilim İletim Sistemi'nden meydana geldiği belirtildi. Söz konusu kesintiden Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin de etkilendiğinin belirtildiği açıklamada, kesintinin Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. görev ve sorumluluğunda olmadığı ifade edildi. 
 
Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklada şu ifadelere yer verildi; 
 
"Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Valisi Sayın Ulvi Saran’da "Keban Barajı’ndan Malatya’ya gelen ana elektrik hattı üzerindeki arızadan dolayı elektrik kesintisi  aşandığını, bu nedenle elektrik verilemediğini " belirtmiştir.
 
Ayrıca Malatya İli, Mücelli Mahallesinde bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun kuzeyindeki gündüz yandığı ifade edilen sokak lambaları, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılmış özel aydınlatmalar olup; Aksa Fırat EDAŞ İşletmesi sorumluluğunda bulunmamaktadır.
 
ÇALIŞMA NEDENİ İLE KESİNTİ
 
FIRAT EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aydınlatma çalışmaları nedeni ile bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacağı uyarısında bulunuldu. 
 
5 Ocak Cuma günü saat 09.00-11.00 ile 14.00-16.00 arasında iki aşamalı olarak yapılacak elektirik kesintisinin yapılacağı yerler şöyle ; "Boztepe Afet Evleri, Çakmak Kışlası, Seyran Mahallesi (Kısmen), Hasan Akbudak Anadolu Lisesi, Hurdacılar Pazarı" 
 
Açıklamada, kesintinin Malatya Belediyesi tarafından yapılacak olan aydınlatma çalışmalarında kaynaklandığı ifade edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız