SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Kişiyi Yemekte Görmüştüm..''

A- A+ PAYLAŞ

Denizlispor eski Basın Sözcüsü Mehmet Çayan, basında şike iddialarıyla ilgili yer alan haberde adı geçen kişinin faksın gönderilmesi konusunda kendisine de telefon ettiğini söyleyerek, "Ben de kendisine 'yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığımı ve bu konuların muhatabı olmadığımı, başkanı veya başkan yardımcılarını aramasını' söyledim" dedi. Bu arada, Denizlispor Başkanı Ali İpek de, ortaya atılan iddiaları "komplo" diye nitelendirdi.

"YEMEKTE GÖRDÜM.."
Denizlispor eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mehmet Çayan, bugün bir gazete yer alan şike iddialarına cevap verdi. Fenerbahçe maçının ardından Denizlispor Yönetim Kurulu üyeliğinden ve basın sözcülüğünden istifa ettiğini belirten Mehmet Çayan, şike iddialarında adı geçen kişiyi sadece rutin olarak düzenlenen yemeklerin birinde gördüğünü söyledi. Çayan, "Bu yemek Denizlispor'un ve yöneticilerin kendi arasında düzenlenen yemeklerinden biriydi. Düzenlenen yemekte ismi geçen şahıs da katıldı. Şahış, Denizlispor Başkanı'nın İstanbul'dan arkadaşı Avukat Ümit Öndeş'in yakını diye bize tanıtıldı. Ben kendisini düzenlenen yemekte gördüm. O yemekte bu konularda hiçbir şekilde görüş ve bilgi alışverişi yapılmadı. Yani Denizlispor'un o günkü yemeğinde sadece spor konuşuldu. Ben yemekte bulunmaktan başka hiçbir şeyi bilmiyorum ve benim bu konu ile ilgili hiçbir bilgim yok" dedi.

Lig bitiminde istifa ettiği tarihten itibaren de bu kişiyi bir kere gördüğünü belirten Çayan, "Faksın gönderilmesiyle ilgili ismi geçen bu şahıs bana da telefon etti. İsmi geçen şahıs, 'böyle bir olay var o akşam yemekte sizle beraber olmuştuk. O akşam yemekte konuşulmadı, ama biz Ali İpek bey ile konuştuk.' dedi. Kendisine ben Denizlispor Yönetim Kurulu Üyeliği'nden ayrıldığımı ve bu konuların muhatabının olmadığımı ve bu konularla ilgili başkanla görüşmeleri gerektiğini söyledim. O da başkanın telefonlarını açmadığını ve kendisi ile görüşmediğini ifade etti. Kendisi sizinle görüşmüyorsa, başkan yardımcıları ile görüşmesini söyledim. Benim konuştuğum bu kadar" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ BAŞKANININ SAVUNMASI..
Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ise yaptığı yazılı açıklamada, 'Denizlispor Başkanı'na şike suçlaması' manşetiyle bir gazetede yer alan haberin, kurulduğu günden bugüne adı hiçbir şekilde şaibeye karışmamış olan Yeşil-siyahlı kulübü derinden yaraladığını belirterek, "Gerçeklerle ilgisi bulunmayan, hiçbir açıdan belge niteliği taşımayan ve özellikle kulübümüze gönderilmemiş mektubun şike belgesi olarak basında gösterilmeye çalışılması sorumlu gazetecilik anlayışına ters düşmektedir. Denizlispor Kulübü Yönetim Kurulu toplantılarında bu ve buna benzer hiçbir konu bugüne kadar görüşülmediği gibi bugünden sonra da görüşülemez. Anılan mektupta paranın yönetimden toplandığı iddiası bulunmaktadır. Oysa böyle bir görüşme yönetimde dahi yapılmamıştır. Kim olduğu belli olmayan ve kulübümüzle hiçbir bağı bulunmayan bir kişinin gündem oluşturmak adına kendiliğinden yazmış olduğu bir mektubu şike belgesi olarak basına vermesi dahi olayın komplo olduğunun bir kanıtıdır. Denizlispor kulübünün bu gibi kişilerle hiçbir zaman işi olamaz. Mektubun başlığında "Sayın Denizlispor Yönetim Kurulu" yazılı olmasına karşın, kulübümüz yönetim kurulundan istifa etmiş yönetim kurulu üyelerine gönderilmesi de manidardır. Hazırlanan komplonun arkasında bulunan kişi ve kuruluşların kimler olduğu konusunda gerekli araştırma yapılarak, sorumlu kişi veya kuruluşlarla ilgili mercilerde görüşeceğimizi, kulübümüze atılan iftira nedeniyle de suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız