SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Koltukları Atatürk'e Borçlular'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:43
'O Koltukları Atatürk'e Borçlular'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı 35’inci olağan kongresi gerçekleştirildi.Avukat Selahattin Sarıoğlu’nun  tek aday olarak girdiği seçimlerde konuşan CHP  Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanı da başbakan da o koltukta oturmalarını Mustafa Kemal Atatürk’e  borçlular. Bugün bizim ülkemiz hala Suriye değilse hala yüz binlerce insan köle pazarlarında satılmıyorsa, insanlar etnik gelinliğinden dilinden dolayı katledilmiyorsa, demokratik cumhuriyetin sayesindedir.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Battalgazi İlçe Başkanlığı 35’inci olağan genel kurul kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde  CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu seçildi. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıca, Hekimhan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şahin , ADD  Şube Başkanı  Yunus Millioğulları, CHP İl ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri ,delegeler ve partililer katıldı.

CHP, DEVRİMCİ BİR PARTİDİR

Divan Başkanlığına İl Başkanı Enver Kiraz’ın seçildiği kongrede konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz “Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin sorunlarına nasıl çözümler üretecek ülkeyi nasıl bir pozisyona taşıyacağımızı belirleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi,cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren, bu yönüyle de devrimci olan bir partidir. Bu yüzden çok partili sisteme getiren demokrasi yerleştiren ve demokrat olan bir partidir.”ifadelerini kullandı. 

REYHANLI AKP’NİN BAKIŞ AÇISINI GÖSTERİYOR

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , “Dünyanın hiçbir ülkesinde 5 ay içerisinde yüzde 9 oyunu artıran bir siyasi parti yoktur. 20 Temmuz'da 33 tane insan katledildi.Ardından başlayan süreçte HDP terörle arasına mesafe koymayarak dolaylı yoldan  AKP’ye destek verdi. Diğer taraftan AKP’nin izlemiş olduğu politikalar sonucunda, Türkiye'nin sınırları yolgeçen hanına döndü. Esad'ı devirmek için şeytanla bile işbirliği yapmayı göze alan bir iktidar var.Cilvegözü'nde Reyhanlı'da başlayan süreç AKP’nin bakış açısını göstermektedir.”dedi.

MUSTAFA KEMAL’E BORÇLULAR

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın tutuklanmasını da eleştiren Ağababa, demokrasinin olduğu bir ülkede Cumhuriyet Gazetesi hem Genel Yayın Yönetmeni hem Ankara temsilcisi tutuklandığını ifade etti. “Kenan Evren bile akıl edememiştir.Bu anlayışla  mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum” diyen Ağbaba, sözlerini şu şekilde sürdürdü “Türkiye'de cumhurbaşkanı da başbakan da o koltukta oturmalarını Mustafa Kemal Atatürk’e  borçlular. Bugün bizim ülkemiz hala Suriye değilse hala yüz binlerce insan köle pazarlarında satılmıyorsa, insanlar etnik kimliğinden , dilinden dolayı katletmiyorsa, demokratik Cumhuriyetin sayesindedir. Bize düşen, bu değerli görev bu değerleri korumaktır. Hiçbir zaman Malatya ihmal etmedim.Hafta içerisindeki meclisteki mesailerimde çaldım, başka illere gittim ama her hafta sonunu Malatya’da geçirdim. Her zaman sizlerle birlikte Malatya'nın sorunlarıyla boğuşup, çalıştım. Bundan sonra da öyle olacak.”dedi.

PARTİM BANA GÖREV VERDİ

CHP Battalgazi İlçe Başkanı seçilen Avukat Selahattin Sarıoğlu ise yaptığı teşekkür konuşmasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın kendilerine umut aşıladığını ve kendilerinde de umut olduğunu ifade ederek, her platformda partiye hizmet ettiğini, görev beklemeden çalıştığını söyledi. 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yapılan konuşmadan sonra CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı seçimleri tek liste ile yapıldı. Yapılan seçimde CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, ilçe yönetim kurulu asil üyeliklerine Saadettin Doğandemir, Zeynep Korkmaz, Çetin Çoşkun, Mehmet Şahin, Abuzer Yolcu, Mehmet Doğan, Eyüp Yılmaz, Mukkades Aslan, Soner Akın, Cihan Yıldız, Nevzat Hanlıoğlu, Kenan Güler, Emin Dönmez, Abdülkadir Kaya, Doğan Tunçer, Suheyla Kavukçu, ilçe yönetim kurulu yedek üyeliğe ise Nadir Boztepe, Hasan Eroğlu, Ali Ceyhan, Hülya Güler, İrfan Yılmaz, Ramazan Çelik, Hasan Şentürk, Yahya Hayta, Nursel Gürpınar, Saadet İnal, Nuri Pesen, Hasari Arslan, Yasemin Kaya, Berivan Durmuş, Sinan Kıtlık ve İsmet Şahin seçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız