SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Komutan da Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-07-29 01:36:44
O Komutan da Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesine gözaltına alınan 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve 2’nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli tutuklandı. 7'nci Kolordu Komutanı Yılmaz, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan  2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine vekaleten Ordu Komutanlığı görevine vekaleten atanmış, ancak bir gün sonra vekalet Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel getirilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma çerçevesinde, darbe girişiminden hemen sonra tutuklanan 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti’nin yerine vekaleten atanan ancak daha sonra adı sıkıyönetim listelerinde geçtiği için gözaltına alınan 7’nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Yılmaz, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde, Eskişehir'de gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldıktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine bir kez daha gözaltına alınan 2’nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli de bugün sevk edildiği adliyede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Tutuklanan Korgeneral Yılmaz, 2. Ordu Komutanı Huduti tutuklanınca, onun yerine vekaleten atanmıştı. Ancak, bir gün sonra sürpriz bir şekilde Yılmaz'dan vekalet alınmış, Korgeneral Temel'e verilmişti. Yılmaz, daha sonra gözaltına alınmıştı.

iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ordukomutanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız