SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Konuda Boynumuz Bükük'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, duble yol ve mobese sistemi kurulması konusunda İl Genel Meclisi'nden destek istedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısına katılıp konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Duble yollara destek olmamız için yazı geldi. 40 kilometrelik yolu İl Özel İdaresi olarak biz yapacağız. Bunun için ilk gözlemlediğimiz yer olarak Akdeniz'e giden yol Doğanşehir karayolu ve birçok ilin batıya geçişini sağlayan Akçadağ - Darende - Kayseri karayolu. Buralarda duble yol çalışması yapacağız. Yapacağımız yol Karayollarının yapacağı duble yol dışındadır" dedi.

Şehir merkezine mobese sisteminin kurulması için 1,5 - 2 milyon YTL para gerektiğini, bu konuda belediye ve emniyetin de destek vermesi gerektiğini ancak, bunun yetersiz kalacak olması nedeniyle İl Özel İdaresi'nden de kaynak beklediklerini dile getiren Vali Daşöz, mobese kamera sisteminin önemini anlattı.

Daha sonra bazı çalışmalarla ilgili bilgiler de aktaran Vali Daşöz, Yazıhan, Doğanyol ve Kuluncak ilçelerine talep üzerine emniyet karakolunun bu ay içerisinde kurulacağını ifade ederek, Malatya'ya otel ve büyük alış veriş merkezi yapılması için 3-4 teklifin iletildiğini, bunlara arsa konusunda yardımcı olmak istediklerini bildirdi. Arsa konusunda takas yöntemini de kullanabileceklerini dile getiren Vali Daşöz, "Malatya'ya mutlaka 5 yıldızlı otel şart. Çünkü otel konusunda boynumuz bükük. Niye? Büyük kongreler yapılmak isteniyor, ancak 5 yıldızlı otelimiz olmadığından yapılamıyor. Bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor" dedi.

Malatya'da yüzde 30'a yakın olan okul öncesi eğitimi 2010 yılına kadar yüzde 60'ı çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çeken Daşöz, "Okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, zekanın yüzde 70'i, 0-6 yaş arasında oluşuyor. Bu nedenle okul öncesi eğitim çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Daşöz, Malatya'nın üniversite sınavında başarısız olmasının, okul öncesi eğitimin yetersizliği, göçle eğitim düzeyi düşük insanların gelmesi ve sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığı olarak tespit ettiklerini aktardı.

Valilik olarak başlattıkları kardeş okul projesinden de söz eden Halil İbrahim Daşöz, yüzde 99'u köylerde fakir okulların seçilip, kurum ve kuruluşların bu okullarla kardeş okul olarak bazı ihtiyaçlarını karşılayacakları gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerin de düzenleneceğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız