SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Koştu, Sultansuyu Kazandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:36:36
O Koştu, Sultansuyu Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde 2011 yılında doğan ve 2013 yılında açık arttırma yöntemi ile yapılan tay satışında 125 bin TL'ye satılan Toros Aslanı (Özgünhan-Kemiyetülırak.56/Kayhanbey) adlı 4 yaşındaki tay, Gazi Koşusu öncesi yapılan İstiklal Savaşı Koşusu'nda 2. oldu ve bu derecesi ile yetiştirildiği Sultansuyu Harası'na 55 bin TL 'yetiştirici primi' kazandırdı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, halen işletmenin gözde aygırlarından biri olan Özgünhan'ın tayı olan Toros Aslanı'nın elde ettiği başarılardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Babası, koşu sahalarında birçok kez şampiyon olarak Türkiye'nin en tanınmış aygırları arasına giren ve halen Sultansuyu aygır envanterinde yer alan Özgünhan olan Toros Aslanı, Türk Yarışçılığı’nın derbisi Gazi Koşusu öncesi günün ilk Grup 1 mücadelesi olan ve 4 yaşlı Arap tayları için sezonun en önemli koşularından olan İstiklal Savaşı Koşusu’nda Cankardeşler adlı tayın ardından 2. oldu.

Deniz Kurtel'in sahibi olduğu ve Gazi Festivali kapsamında at binmek üzere Türkiye'ye gelen Antonio Alonso Gallardo'nun jokeyliğini yaptığı Toros Aslanı, İstanbul Veliefendi Hipordumu'ndaki İstiklal Savaşı Koşusu'nda yaptığı 2.24.41'lik derecesi ile 550 bin TL ödüllü yarışmada sahibine 2.'lik ödülü kazandırırken, Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne de 55 bin TL'lik 'yetiştiricilik primi' kazandırdı.

Toros Aslanı'nın, yarışmanın yapıldığı Veliefendi Hipodrumu'nda 2013 yılı Eylül ayında yaptıkları açık arttırma ile satıldığını hatırlatan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, İstiklal Savaşı Koşusu'nun Gazi Koşusu'ndan hemen önce yapıldığını, Toros Aslanı'nın Cankardeşler adlı tayın ardından 2'nci olduğunu belirterek, Toros Aslanı'nın bu derece ile Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne 55 bin TL prim kazandırdığını söyledi.

Bu yıl yapılan ve yapılacak olan tüm koşulardan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen tayların yaptığı ve yapacağı muhtemel dereceler nedeniyle toplam 2 milyon TL prim elde etmeyi beklediklerini ifade eden Durmaz, bu primlerin Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin atçılık alanındaki faaliyetlerinin genişletilmesine ve modernleştirilmesi çalışmalarına aktarıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız