SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Kupayı Geri Alırız!"

A- A+ PAYLAŞ
 
3 Temmuz’dan bu yana şikeyle yatıp şikeyle kalkan Türk futbolunun en üst makamı olan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün Emniyet’in Galatasaray’la ilgili adım atması üzerine konuştu.
 
Vatan gazetesinin haberine göre; Çok net ifadeler kullanan Aydınlar’ın düşüncesi şöyle: “20 yıl öncesine kadar inceleme yetkimiz var. Geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz ama biz gerekirse kupayı geri bile alırız.”
 
İSİM FARKETMEZ
“Şu an yurt dışındayım. Olaylarla ilgili bilgim yok. Ancak şunu net biçimde söyleyebilirim: 20 yıl öncesine kadar dönüp inceleme yetkimiz var. Eğer bir başvuru, daha da önemlisi bir kanıt olursa tabii ki gerekeni yaparız, kim sportif suç işlemişse Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon bizim için farketmez. Biz zaten bu bataklığı kurutmaya geldik.Fakat geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz. Yasa yeni çıktığı için adli boyuttan öte biz, gerekirse kupa almak ve hak mahrumiyetleri vermek dahil her türlü yaptırımı uygularız.”
 
"KUPAYI GERİ VERİRİZ"
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği Denizli maçında şike yapıldığı iddialarının da araştırılmasını istedi. Aysal, "Bir haksızlık varsa, kupayı da geri veririz" dedi.
 
Ünal Aysal şunları söyledi: "Bizi kimsenin itham ettiğini duymadım. Ayrıca 2005-06 sezonunda neler olmuş, tam anlamıyla bilmiyorum açıkçası. Çünkü o dönemde yönetici değildim. Bu konulara bulaşmak istemem. Ancak başından beri aynı şeyi söylüyorum. Benim için 2 kriter var; birincisi Türk sporu, ikincisi G.Saray'ın başarısı. Bundan geri dönüş olmaz. Eğer bizde de bir ayıplı durum varsa, federasyon onu da araştırsın ve gerçeği ortaya çıkarsın. Bunu engellemek gibi bir hakkımız ve yetkimiz yok.
Kulüp olarak çıkacak negatif bir sonucun bedelini öderiz. Bir haksızlık varsa, kupayı da geri veririz. Çünkü esas olan G.Saray'ın saygınlığını korumaktır."
 
MALATYASPOR'UN DÜŞTÜĞÜ SEZON..
Galatasaray'ın şampiyon olduğu ve Malatyaspor'un da Süper Ligden düştüğü 2005- 2006 sezonu savcılıkça incelemeye alınmıştı. Malatyaspor'un "şike" sonucu ligden düşürüldüğüne ilişkin eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin iddialarının da bulunduğu söz konusu sezonun tüm maçlarının incelenebileceği belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız