SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Lezzetleri Hiç Unutmadım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:23
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de yöresel yemekleri araştırıp gündeme getiren isimlerden olan Mehmet Yaşin, Malatya’nın kayısılı yemek ve tatlıları için bir dizi inceleme ve araştırmalarda bulunduktan sonra Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yemek Yazarı Mehmet Yaşin, okuma yazmayı ilk Malatya’da Gazi İlkokulu’nda öğrendiğini ve yine ilk sinemaya da Malatya’da gittiğini belirterek, “Malatya benim için ilkleri yaşadığımız önemli bir kent. Malatya’ya zaman içinde gelip gidiyorum. Her gelişimde Malatya’yı biraz daha gelişmiş ve biraz daha modernleşmiş olarak buluyorum. Hele şu son gelişimde iyice şaşırdım, bu kadar değişmiş buldum cehresini” dedi.

Malatya lezzetlerini hiç unutamadığını belirten Yaşin, “Malatya en çok geldiğim illerden bir tanesi. Bir türlü bitiremiyorum Malatya’nın yemeklerini. Mesela Pütürge’nin acılı ayranını ben İstanbul’a taşıdım. Malatya, Anadolu’nun yıldızlarından bir tanesi. Gerek sanayi ve gerekse yaşantı olarak Antep’i yakalamak üzere olduğunu hissediyorum. Antep’in bir adım önde olmasını nedeni mutfağını iyi satması. Mutfağı zengin olduğu için değil, mutfağının reklamını iyi yaptığı için. Halbuki Malatya’nın mutfağı gizil bir hazine. Malatya’nın yemeklerini gün yüzüne çıkartılması konusundaki arkadaşlarımızın gayretlerini görüyorum, bu açıkta kapanacak. Özetle Malatya’yı çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin ise, Mehmet Yaşin, Malatya’nın yemeklerini gündeme getirmesi konusundaki çalışmaları için teşekkür ederek, “Malatya ilkleri n şehridir, doğrudur. Malatya, Türklerin ilk Anadolu’ya ayak bastığı, Anadolu’yu anavatan yaptığı yerlerden birisidir. Malatya yine tespit edilen en eski bürokrasinin uygulandığı Arslantepe’ye de sahip. Son yıllarda yapılan kazılarda bu da ortaya çıktı. Birçok ilkleri Malatya yaptı ve yapıyor, yapmaya devam edecek. Türk yemek kültüründe Malatya’nın ayrıcalıklı bir yeri var. Bunu gün yüzüne çıkartmak lazım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız