SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Maç İçin Beklenen Sonuç!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un eski yönetiminin, Rize'de oynanan ve konuk takımın 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan, ev sahibi takımın oyuncusu Bashir'in "takımının attığı gole üzüntüsünü yansıtan fotoğrafla" zihinlerde kalan Rizespor- Denizlispor maçının araştırılmasına ilişkin talebinin sonucu açıklandı ve beklendiği üzere "Şike bulgusuna rastlanmamıştır.." kararı duyuruldu. Bu arada, Emekli Tuğgeneral Yılmaz Tokatlı başkanlığında oluşturulan İnceleme Komisyonu'nun, Gaziantepspor- Malatyaspor maçına ilişkin iddiaları da araştıracağı, federasyon tarafından resmen açıklandı. Söz konusu açıklamada yine, komisyon başkanı Tokatlı "emekli orgeneral" olarak sıfatlandırıldı.

FEDERASYON AÇIKLAMASI..
Malatyaspor Kulübü'nün, maçın küme düşmeme mücadelesi veren takımların maçlarının dışındaki bir zamanda oynanması, naklen yayınlanmaması, ev sahibi takımın bir oyuncusunun görüntülere yansıyan "takımının attığı gol üzüntüsü" nedeniyle, 17 Mayıs tarihinde "şike" incelemesi yapılması için yaptığı başvuruyla ilgili sonucun da yeraldığı federasyon açıklaması özetle şöyle:

"..Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu şike iddialarını soruşturmak üzere yeni bir araştırma kurulu oluşturdu. Bu kurul, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun re’sen verdiği kararla Samsunspor – MKE Ankaragücü maçını inceleyecek. Ayrıca aynı kurul Malatyaspor’un başvurusu üzerine Gaziantepspor – Malatyaspor maçında, Malatyasporlu futbolcular Zdenek Senkerik, Jiri Homola, Jiri Masek’e yönelik “Denizlispor lehine hileli ve danışıklı oynadılar” iddiasını da soruşturacak.

Bu arada, daha önce oluşturulan ve Çaykur Rizespor – Denizlispor maçını inceleyen kurul, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na hazırladığı raporu iletti. Yönetim Kurulu da rapordaki “Söz konusu müsabakada şike bulgusuna rastlanmamıştır” görüşü doğrultusunda karar verdi.

Öte yandan eski Futbol Federasyonu Başkanı, emekli orgeneral Yılmaz Tokatlı başkanlığındaki İnceleme Komisyonu’nun diğer üyeleri belli oldu. Komisyonda Tokatlı ile birlikte eski Ankara Barosu Başkanı Av. Semih Güner ve A.Ü.Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Metin Feyzioğlu görev yapacak.."

O FOTOĞRAF..
Yukarıdaki fotoğraf, Rize'deki Rizespor- Denizlispor maçından.. Bu pozisyonda, Denizlispor'un 2. golünü kaydettiği penaltıya neden olan 15 forma numaralı Mısırlı oyuncu Bashir, takımının yediği golden hemen sonra, takım arkadaşının attığı gol üzerine iki eliyle başını tutuyor ve "garip" bir duyguyu yansıtıyordu. TRT'nin Spor Yorumcusu Zeki Çol da, bu görüntüyü "ilginç" diye nitelendirdi ve tekrar tekrar ekrana getirtti. Bu görüntülerde, konuk takıma bir penaltı kazandıran, kendi takımının golüne adeta üzülen bir futbolcu olarak Bashir yeralıyordu. Takımının attığı gole "üzülmeden" birkaç dakika önce de bir penaltı yapıp, Denizlispor'un gol atmasına neden olan Mısırlı oyuncunun "maçın ruhunu" yansıtan bu görüntüsünün kaydedildiği maçı Denizlispor 2-1 kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız