SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Makam Tüm Malatyalıların.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:01:46
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili veli Ağbaba, yaşanan olayların muhalefetin üzerine yıkılmaya çalışıldığını söyledi.

Ağbaba, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildikten sonra ilk kez seçim bölgesi olan memleketi Malatya’ya geldi. CHP İl Başkanlığında kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Ağbaba, burada İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışını yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Bu ay içinde bir çok üzücü olay yaşadık. Ancak mutlu olduğumuz, gurur duyduğumuz bir durumda yaşandı. Çalışkanlığı ile gösterdiği yüksek performans ile önce Parti Meclisi’ne sonra da yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilen Veli Ağbaba bu gururu bize yaşattı.  Malatyalılar olarak mutlu olduğumuz bir durum gerçekleşti. Ağbaba’nın bu görevi sonuna kadar başarıyla yürüteceğine inanıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden CHP Malatya eski Milletvekili ve son dönem İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslaoğlu için tüm Malatyalılara başsağlığı dileyerek, “Her ortamda, her yerde Malatyalı olduğunu vurgusu yapan, şehrimize de çok emeği geçen birisiydi. Malatya’da hiç kimseyi ayırmadan Malatya’nın ismini duyurmaya çalışıyordu. Çok önemli bir hastalık geçirdi. O hastalığı yendikten sonra kalbine yenildi” dedi.

Soma’da ‘bir cinayet işlendiğini” ve sorumlusunun hükümet olduğunu belirten Ağbaba, “Burada siyasetin sorumluluğu yüksek. Başbakan ve hükümet iyi şeyleri kendilerini yaptığını ifade ediyor, duble yolları hükümet yapıyor, ama Soma’daki ölümlerin sorumlusu utanılmazsa muhalefete atılacak. Bu kadar yüzsüz bir yönetimle karşı karşıyayız. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun  bedel ödenecek bir konuda, bu bedeli muhalefete kesmeye çalışan bir hükümetle karşı karşıyayız. Ülkemiz maalesef sıra dışı ölümlerin olduğu bir ülke. Gelişmişlik sadece milli gelirin artması değil, gelişmişlik sadece araç sayısı değil, gelişmişlik aynı zaman da sıra dışı ölümler, gelişmişliğin ölçütüdür. 10 yılda 14 bin tane insan ölmüş” diye konuştu.

Ağbaba, “CHP’de genel başkan yardımcısı olmak hepimiz için büyük bir onur. Ben nasıl ki parlamentoda Malatyalıları temsil ediyorsam, bizim MYK’da da Malatyalıların temsilcisi olarak orada bulunduğumu belirtmek istiyorum. Ben Malatyalıların milletvekili olmaktan büyük gurur duyuyorum. Ben sadece Malatya’daki CHP’li 2 belediye başkanına değil, diğer tüm belediye başkanlarına da elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Partimin genel merkezindeki genel başkan yardımcılığı kapısı sadece partililere değil, bütün Malatyalılar için sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum. O makam tüm Malatyalılarındır. Yıllardan sonra CHP Genel Başkan Yardımcılığını bir Malatyalı milletvekilinin yürütmesi benim için büyük bir onurdur” dedi.

Don ve dolu zararı ile ilgili olarak da konuşan Ağbaba, “TARSİM sigortası yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın ağacı olan, ürünü olan, sadece kayısı değil, tüm ürünlere alan bazında destek verilmelidir. Seçimden önce söylemiştim, Ordu’da, Giresun’da, Karadeniz’de alan bazlı desteği sağlayan hükümet, mutlaka Malatya’ya da bu konuda destek vermelidir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyim. Bundan sonra bunu dile getirmeye devam edeceğim” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız