SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Mektuplarda Neler Yazıyordu?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:54
'O Mektuplarda Neler Yazıyordu?'
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili tüm iddiaların aydınlatılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi. 
 
Milletvekili Ağbaba soru önergesinde; " Turgut Özal,13 Ekim 1927 tarihinde Malatya’da doğmuştur. Türkiye’nin siyasi ,sosyal ve ekonomik hayatında çeşitli değişimler gerçekleştiren, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1993 yılı Nisan ayı başında, 5 ülkeyi kapsayan,12 günlük Türk Dünyası gezisine çıkmış, gezinin hemen ardından 17 Nisan 1993 tarihinde vefat etmiştir. Özal’ın ölümü yakın tarihin karanlık olaylarından biri olarak güncelliğini korumaktadır. Özal’ın bir suikasta kurban gittiği, zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları günümüze kadar devam etmektedir." ifadelerini kullandı. 
 
"Limonata Zehirli miydi?"
 
Yakın çevresinin, Özal'ın vefat ettiği günün öncesinde katıldığı sergide limonata içtiğini söylediklerini hatırlatan Ağbaba, " Limonata içerisine zehir konulduğunu iddia etmektedirler. 17 Nisan 1993 sabahı, Turgut Özal’ın sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak yürürken bir anda yere düştüğünü ve ağzından kan geldiğini belirten yakınları ,ölüm sebebinin kalp krizi değil zehirlenmeden kaynaklı olduğunu belirtmektedir. Yakınları, Özal’ın kaldırıldığı Hacettepe Hastanesi’nden kendilerini arayan bir laborantın Cumhurbaşkanı’nın kanında birtakım şeylere rastlanıldığının, isterlerse kan örneklerini kendilerine verebileceklerinin belirtildiğini, ancak hastaneye gittiklerinde tüplerin kırıldığı ve alınan kanın döküldüğünü söylendiğini açıklamaktadırlar." dedi. 
 
"5 Mektubu Kayıp"
 
Özal'ın 12 günlük Türkmenistan gezisinin ardından, Çin gezisine çıkarak “Büyük Türk Birliği” hayalini tüm dünyaya duyurmaya hazırlandığını belirten Milletvekili Ağbaba, "  Özal’ın girişimlerinin bazı çevreleri rahatsız ettiği, bu nedenle zehirlenerek bir suikast sonucu öldürüldüğünü belirtmektedirler. Özal’ın 2000 yılında yakınlarına verilmek üzere yazdığı beş mektubun beşinin kaybolması da eleştirilere sebep olmaktadır. Özal ailesi tarafından mektupların kaybolma sebebi Özal’ın ölümü ile ilişkilendirilmektedir. Özal’ın başına gelebilecekleri mektuba yazdığı ifade edilmektedir." ifadelerine yer verdi. 
 
"Şüpheler Devam Etmektedir"
 
Bunca iddiaya rağmen Özal'a otopsi yapılmamasının şüphelerin devamlılığını sağladığını altını çizen Ağbaba, " Öte yandan , 18 Haziran 1988 günü , Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan ANAP kongresinde, Turgut Özal’a gerçekleştirilen suikastın sebep ve sonuçları konusunda da kamuoyunda eleştiriler yer almaktadır. Kendisini ‘Ülkücü’ olarak tanıtan Kartal Demirağ tarafından ,kürsüde konuşan Başbakan Turgut Özal’a 2 el ateş edilmiş, Özal parmağından yaralanmıştır. Suikastı gerçekleştiren Kartal Demirağ ise omuzundan vurularak yakalanmıştır. Demirağ’ın salonda yalnız olmadığı, görgü tanıklarının ikinci bir kişinin daha bulunduğu yıllardır ifade edilmektedir.
 
Kartal Demirağ’ın ideolojik fikirlerinden hareketle illegal örgütlerin kendisinden yararlanması ihtimalini değerlendiren savcılar, örgüt bağlantısı tespit edememiştir. Suikastın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, Özal’ın yakın çevresi Demirağ’ın arkasında gizli güçlerin olduğunu dile getirmeye devam etmektedir. Özal’ın ,Demirağ’la cezaevindeyken gizlice görüşerek kendisini kimlerin öldürtmek istediğini öğrendiği, ancak bu gerçekleri açıklamadan vefat ettiği iddia edilmektedir." dedi. 
 
"Anlaşılmış Değildir"
 
Ağbaba soru önergesinin devamında şunları belirtti; 
 
"Suikastı gerçekleştiren Demirağ; 27 Ocak 1989'da 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış, sonradan Cumhurbaşkanı seçilen Özal tarafından affedilerek, 16 Nisan 1992'de şartlı tahliye yasasından yararlanarak salıverilmiştir. Özal’ın kendisini öldürmek isteyen suikastçısını neden affettiği de anlaşılmış değildir. Suikastın üzerindeki sır perdesi hala aralanmamıştır.
 
Turgut Özal’ın ölümünü aydınlatmak için otopsi yapılmalı, zehirlenmenin en önemli bulgusu olan saç örnekleri incelenmeli ve zehirlendiğine dair iddialar açığa kavuşturulmalıdır. Turgut Özal’ a gerçekleştirilen suikastın dosyası da tekrar açılmalı, konu tüm ayrıntıları ile ele alınıp, ciddi bir sorgulama ile kamuoyuna Demirağ’a yardım edenler varsa açıklanmalıdır. Özal 'a, Kartal Demirağ tarafından düzenlenen suikastın, ölümüyle bir bağlantısının olup olmadığının da mutlaka incelenmesi gerekmektedir.
 
Yukarıda açıklanan sebeplerle, Malatya’nın yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a gerçekleştirilen suikastın tüm ayrıntıları ile ele alınarak, suikastın örgüt bağlantısının olup olmadığının açığa çıkarılması, öte yandan ölümü ile ilgili iddiaların tüm yönleri ile değerlendirilmesi, ölümündeki ihmallerin ve sorumluların tespit edilmesi amacıyla, Anayasa’nın 98’nci maddesi , İçtüzüğün 104 ve 105’nci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."
 
Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız