SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Mezar Taşı Kırıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:26
O Mezar Taşı Kırıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'daki 70 yıllık uçak şeklindeki mezarın bakımsızlık nedeniyle bazı bölümlerinin parçalandığı bildirildi. 
 
Malatya'nın Sancaktar mezarlığında 'uçak' şeklinde 70 yıllık bir mezar, buraya gidenlerin dikkatini çekiyor. Mezarın üzerine yapılan taş uçak maketinde pervane ve kanatlar bulunuyor. Mezarın üzerinde, "İzollu Paşa oğlu Nevzat Ruhuna Fatiha, 1927-1942" şeklinde baş yazısı yer alıyor.
 
Uçak şeklindeki mezarın bakımsızlık nedeniyle bazı bölümlerinin parçalandığı görüldü.
 
MEZARIN HİKAYESİ
Mezarın ait olduğu 15 yaşındaki Nevzat Çetinkaya’nın, pilotluğu çek sevdiği, yan yana iki evin damından atlarken, sürekli "Ben böyle uçacağım, pilot olacağım, siz beni böyle göreceksiniz" dediği, yine böyle bir atlama esnasında düşüp yaralandığı ve götürüldüğü hastanede ölmesi üzerine, babası tarafından Gaziantep’ten özel olarak uçak mezar yaptırıldığı aile yakınlarınca aktarılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız